„Colonia” sârbească de la CSM

„Colonia” sârbească de la CSM
Echipele de baschet, respectiv handbal, ale CSM Oradea au în componenta lor nu mai putin de cinci jucatori sârbi. Baschetbalistii Djordjo Djordjic, Maric Nemanja si Boban Bilbija, respectiv handbalistii Neven Dojcinovic si Radovan Vujnic, contribuie din plin la cresterea valorica a loturilor celor doua echipe oradene.

Cei cinci au fost repede „adoptati” de jucatorii autohtoni. Se simt la Oradea ca acasa si sunt încântati de oras, de locuitori si de colegii de echipa. Cei trei baschetbalisti din Serbia – Muntenegru au sosit la Oradea de la începutul turului de campionat. Djordjo Djordjic, în vârsta de 26 ani, este originar din Sremska Mitrovica. Este casatorit si are un copil. Deocamdata sta fara familie la Oradea, dar marturiseste ca îi este dor de sotie si copil, pe care spera sa-i aduca lânga el cât de curând.

Apreciaza frumusetea orasului si caldura oamenilor de aici. Colegii sai, Maric Nemanja (din Belgrad) si Boban Bilbija (din Chachak), ambii în vârsta de 22 ani, nu sunt casatoriti. Toti trei spera sa obtina rezultate cât mai bune cu CSM Oradea. Victoria de senzatie în fata celor de la Dinamo poate însemna un nou început pentru baschetul masculin oradean.


Cei doi handbalisti sârbi de la CSM Leonardo, Dojcinovic si Vujnic, au sosit de curând la echipa. Ei au debutat pentru oradeni în meciul victorios din deplasare cu Romvag Caracal. Portarul Neven Dojcinovic impresioneaza prin statura si valoarea sa. Are 2 m înaltime si 99 kg. În vârsta de 31 de ani, este nascut la Banja Luka (Bosnia – Hertegovina) si a aparat timp de patru ani la celebra echipa Borac. Apreciaza campionatul românesc, pe care-l considera apropiat ca valoare de cel din tara sa. „Campionatul din Serbia – Muntenegru este însa mai puternic, cu mai multe echipe de valoare”, spune Neven.

Antrenorul Adrian Stot este multumit de cei doi portari pe care-i are în lot. Dojcinovic si Andrei alcatuiesc un cuplu de valoare, care confera mare încredere echipei. Interul Radovan Vujnic, în vârsta de 35 ani, este cel mai experimentat jucator al echipei. Este casatorit si are trei fete. „Vujnic va contribui la îmbunatatirea randamentului echipei la linia de noua metri, care a fost unul din punctele slabe ale formatiei noastre”, opineaza Adrian Stot.

Gavril Nutiu