Colţ verde pentru Sîntandrei-Oradea

Colţ verde pentru Sîntandrei-Oradea
SANTANDREI - Şcoala Generală cu clasele I-VIII din Sîntandrei a demarat azi un proiect pe probleme ecologice, realizat în parteneriat cu Şcoala „Oltea Doamna” Oradea.

Denumit sugestiv „Nu distruge ceea ce nu ai creat” proiectul vrea să îi înveţe pe elevii din clasa a VII-a cum să economisească resursele naturale, pentru un mediul înconjurător nepoluat.

„Azi, copiii celor două şcoli s-au cunoscut, s-a prezentat ambelor părţi proiectul şi acţiunile pe care acesta le propune. De asemenea elevii au realizat portofolii cu activităţile practice desfăşurate până în prezent în cadrul Ecoşcoala, un program internaţional la care luăm parte din 2005”, spune coordonatoarea Elena Duma, profesoară la şcoala din Sîntandrei.

Vizită de lucru

Proiectul celor două şcoli durează până în martie 2009 şi îşi propune participarea la cele mai importante momente legate de protecţia mediului, prin compuneri, plantări de arbori, excursii tematice, acţiuni de ecologizare în parcuri şi curtea şcolii, concursuri de desene pe astfalt, de role şi biciclete, carnavaluri cu măşti şi ţinute din materiale refolosibile şi campanii de colectare a materialelor reciclabile.

Pentru început, au marcat Ziua Mondială a Apei, prilej cu care elevii au prezentat referate, expoziţii de desene şi materiale în PowerPoint.

„Am venit în vizită la partenerii noştri de proiect, şcoala din Sîntandrei, copiii erau curioşi să se cunoască, s-au împrietenit imediat. Dorim să fie un schimb de experienţă, o lecţie de viaţă. Recent am efectuat o altă vizită de acest fel la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă nr. 2”, spune profesoara Mariana Mocan, de la Şcoala „Oltea Doamna”.
Carmen Brehoi0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !