Columbofil orădean, locul IX la Olimpiadă

Grup de columbofi li bihoreni la Olimpiadă. FOTO: VLĂDUT FILDAN
Grup de columbofi li bihoreni la Olimpiadă. FOTO: VLĂDUT FILDAN
Pasionaţii de porumbei au putut participa în perioada 15-18 ianuarie 2015, la Budapesta, în centrul expoziţional Syma la cea de a XXXIV-a ediţie al Olimpiadei de porumbei voiajori.


Pentru trei zile oraşul Budapesta a devenit Mecca columbofililor din Europa şi din lume. În incinta Complexului Syma, 21 de ţări şi-au prezentat loturile olimpice cu porumbeii care au obţinut cele mai bune rezultate în ultimii doi ani la categoria Sport, în competiţiile naţionale şi internaţionale, la probele de viteză, demifond, general, fond şi maraton. Au fost prezente şi loturile la categoria standard (frumuseţe). După patruzeci de ani Federaţia columbofilă din Ungaria a reuşit să primească din nou dreptul de organizare a Olimpiadei. Lotul României a participat şi el la Olimpiadă. Lotul României a fost format din câte trei porumbei la fiecare categorie, iar din lot a făcut parte şi porumbelul crescătorului orădean Ionut Sztanyik cu seria de înmatriculare RO-13-0013428, ocupând la categoria Sport G un merituos loc 9. Cea mai bună clasare din ţară la Olimpiadă a avut porumbelul crescătorului Alin Florin Stroe, cu seria de înmatriculare RO-12-0691062, care la categoria Sport H a ocupat locul 2.

În cadrul expoziţiei au fost prezente şi multe firme din ţară şi din străinătate, care se ocupă cu producerea şi comercializarea produselor columbofile, ceasuri de cronometrare, medicamente dar au avut standuri şi crescători de renume mondial. Următoarea ediţie a Olimpiadei va avea loc peste doi ani în Belgia, la Bruxelles.

IOAN HASAS0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !