Columbofilii asteptati la Club Maraton Transilvania

Columbofilii asteptati la Club Maraton Transilvania
Începând cu 2013, pasionații bihoreni ai concursurilor cu porumbei voiajori au la dispoziţie noi oportunități de practicare a hobby-ului lor, la prețuri mai scăzute sau chiar gratuit.

Asociația Columbofilă ”Club Maraton Transilvania”, nou înființată la Beiuș, face tot posibilul să promoveze sportul columbofil în rândul tinerilor. Un prim pas în această direcție a fost deja făcut prin decizia Adunării Extraordinare a clubului de a nu percepe nici un fel de taxe columbofililor sub 18 ani sau pensionarilor cu vârste peste 65 de ani.

Așadar, tinerii sau bătrânii pasionați de columbofilie trebuie să-și achiziționeze/să dețină câte un ceas de constatare a sosirilor porumbeilor (mecanic sau electronic) și vor putea să concureze fără alte costuri în cadrul competițiilor clublui de maraton columbofil Transilvania.

Președintele asociației ”Club Maraton Transilvania”, dl. Adrian Domocoș din Remetea, ne-a informat că clubul are în jur de 30 de membri doar în județul Bihor și a fost de curând afiliat Uniunii Columbofililor Profesioniști din România (U.C.P.). Clubul deține o mașină de transport porumbei cu 48 de boxe, corespondente unei capacități însumate de aproximativ 2.000 de porumbei. Mașina se va deplasa pe trasee prestabilite prin tot județul, pentru a colecta porumbeii și a-i transporta apoi la locațiile de lansare din Ungaria, Cehia și Germania.

În România, porumbeii se concurează anual în cadrul a două sezoane competiționale, cu concursuri organizate în week-end-uri, pe distanțe progresive (între 150 și 1.000 de km). Sezonul destinat porumbeilor maturi se desfășoară în perioada mai – august, iar sezonul destinat puilor reproduși în acel an durează aproximativ trei lui (august – octombrie).

Cele mai numeroase organizații columbofile de la noi din țară sunt Federația Crescătorilor de Porumbei din România (F.C.P.R.) care are aproximativ 6.000 de membri și U.C.P. Cu 5.000 de membri. Cotizațiile anuale sunt în valoare de 60 lei în cazul F.C.P.R. și 25 de lei pentru membrii U.C.P. Federația Română de Sport Columbofil (F.R.S.C.) este a treia organizație columbofilă națională din puctul de vedere a numărului de membri și este afiliată la Ministerul Tineretului și Sportului începând cu anul 2009.

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !