Combat excluziunea prin educatie financiara

Combat excluziunea prin educatie financiara
Şi-au propus să aducă împreună specialişti care lucrează în domeniul educaţiei financiare a persoanelor vulnerabile pentru a face schimb de experienţă şi de instrumente educaţionale moderne folosite în activitatea lor, pentru a-i ajuta pe cei cu care lucrează să îşi folosească mai eficient resursele de care dispun şi a reduce riscul excluziunii sociale.

Asociaţia Integra România a organizat joi, la Hotel Maxim  o masa rotunda cu tema „Educatiafinanciara, instrument de combatere a excluziunii sociale”.

Program

Reprezentanţi ai sectorului ONG şi ai administraţiei locale care lucrează cu persoane vulnerabile şi oferă sau ar vrea să ofere educaţie financiară beneficiarilor lor, precum şi oaspeţi din cinci ţări europene, parteneri ai Asociaţiei Integra România s-au aşezat la masa de discuţii.Acţiunea a avut loc în cadrul unui proiect Grundtvig Learning Partnerships.Asociaţia Integra România este parteneră în acest  proiect  din cadrul programului Lifelong Learning Programme cu tema  „Educaţia financiară, instrument de combatere a excluziunii sociale” .
Partenerii Integra  în acest program sunt European Microfinance Network din Franţa, Network Credit din Norvegia, Reseau Financement Alternatif din Belgia, Banco Mundial de la Mujer din Spania şi Fair Finance din Marea Britanie. 

„Scopul acţiunii a fost recunoaşterea nevoii de educaţie financiară ca instrument de combatere a excluziunii sociale, radiografierea comunităţii locale pentru a identifica iniţiativele în domeniul educaţiei financiare a grupurilor vulnerabile. Dorim să realizăm un schimb de bune practici în domeniu, dar şi realizarea de parteneriate locale în domeniul educaţiei financiare”, spune Florica Cherecheş, preşedintele Integra.

V.B.

FACT BOX
Activităţi finanţate
-mobilitati individuale – stagii, plasamente, cursuri sau schimburi de experienţă între cei implicaţi în instituţii de educaţia adulţilor, sesiuni de formare sau de dezvoltare profesionala a personalului implicat în educaţia adulţilor; vizite pregătitoare destinate constituirii Parteneriatelor şi elaborarii viitoarelor proiecte Grundtvig
-parteneriate  pe teme de interes comun pentru instituţiile participante
-proiecte multilaterale al căror scop este acela de a ameliora sistemele de educaţie a adulţilor prin dezvoltare şi transfer de inovaţii şi bune practici0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !