Combinaţii de trupe la Way Too Far Rock Festival

De Camelia Busu
Reactualizat la:
4Comentarii
Trei zile de festival rock
Trei zile de festival rock - © FOTO: David 4D Art
Cel mai tare festival de rock din Bihor se apropie. Timp de trei zile, în perioada 9-11 august, KingsLand va găzdui 20 de concerte rock.

Mai sunt doar trei săptămâni până când se va da startul cele de a treia ediţii Way Too Far Rock Festival, care în acest an va avea loc la KingsLand, comuna Ineu, în perioada 9-11 august. Trei trupe străine vor urca pe scenă: Crazy Town din Statele Unite şi Ossian şi Aurora din Ungaria. Cât despre trupele româneşti, au confirmat 17, de la mai nou înfiinţate, la trupe cu state vechi pe scena rockului românesc.

Împărţite pe trei zile, concertele vin din zona: alternativ, power pop, southern/groove metal, grunge, folk metal, alternative metal sau rap rock.
Multe dintre acestea îşi promovează albumele noi, altele sunt legate între ele prin colaborări.

Festivalul este deschis de Kunnstra, o formaţie din Bucureşti fondată în vara anului 2016, la iniţiativa chitaristei Andreea Zerstörer şi a managerului Nelu Kunnstra. Stilul lor muzical este hard-rock cu influenţe din metal, grunge şi post-modern blues.

Albume noi

Omul cu Şobolani, o formaţie de rock alternativ fondată în 1997 la Constanţa, se pregăteşte intens pentru lansare, pe 18 octombrie, a noului album, al optulea material discografic al trupei, „Fabrica de Păpuşi”. Trupa îşi păstrează stilul şi cu acest album, aducându-i maturitate şi mesaje adunate în ultimii ani. Printre single-urile lansate până acum de pe acest album se pot asculta: „Căprioara Acerbă”, „Oglinzi”, „Binili învinge”, „Vorbeşti În Somn”, „Iepurele Ateu”, „Proasta ţestoasă”.

Cei de la Dirty Shirt, trupă de metal-industrial-hardcore înființată în 1995 în orășelul Seini din Maramureş, vor cânta şi ei la WTF albumul lansat în primăvară, „Letchology”.
Formaţia orădeană N.O.R. se poate lăuda cu primul full album al trupei, „Julia Set”, lansat în format digital pe 28 iunie şi care va fi disponibil pe vinil din a doua jumătate a lunii august. Albumul “Julia Set” conţine 10 piese compuse şi înregistrate în ultimii patru ani, partea de producţie muzicală, mix şi master, fiind realizate de către Marius Pop şi Jean Victor Piloiu, la Rootz Music Studio Bucureşti.

Way Too Far Rock Festival 2019

Way Too Far experience 2019! Get your ticket now! ▶️ http://tiny.cc/48428y

Gepostet von WTF – Way Too Far Rock Festival am Montag, 8. Juli 2019

Şi trupele „grele” ale alternativ-ului românesc vin cu albume noi. Cel mai nou material discografic al formaţiei clujene Luna Amară , „Nord”, este cel de-al șaselea album de studio, produs și distribuit de Universal Music România. Albumul conţine 11 piese, multe dintre acestea având deja şi videoclip: „Nu ştiu, nu iau, nu sunt”, „Viu”, „Om”, „Focuri”. Luna Amară a lansat şi primul vinil, un dublu disc transparent, 45 RPM, variantă a albumului „Nord” special remasterizată pentru vinil de Dan Georgescu.

Viţa de Vie a încheiat proiectul Şase/Şase, dublul album. Prima parte, Şase (+), a fost lansată pe 29 octombrie 2016, cea de a doua, Şase (-), a fost lansată pe 27 octombrie 2018. Dintre piesele de pe Şase/Şase, „Hai Hui” a atins cifre record pe Youtube cu peste 1.280.000 de vizualizări iar „Dur De-a Dura” a fost votat ca cel mai bun videoclip alernativ la Metalhead în 2018, și cea mai bună piesă alternativă a anului 2017 la Premiile Radio România.

Coma ales să creeze pentru un viitor album piese pe o perioadă mai îndelungată. Ei spun că „adună imagini sub formă de cântece din diferite momente ale vieții lor, pe care apoi le adună într-o colecție”. Ca și „Bine”, „Icar” face parte din parcursul pe care l-au început în 2017 și care va conduce către noul album.

„Combinaţii”

Timişorenii de la Implant pentru Refuz leagă povestea de cele trei trupe mai sus amintite, şi asta pentru că viitorul lor album, care va fi lansat undeva prin decembrie anul acesta, este un album de colaborări. Totul a început cu piesa „Între-deschis” cu Adrian Despot (Viţa de Vie), a continuat cu „Cer-Pământ” cu Cătălin Chelemen (Coma) şi apoi „Sub straturi”, piesă în colaborare cu Nick Făgădar (Luna Amară).

Dacă ne luăm după programul anunţat pe zile, Implant pentru Refuz va cânta în aceeaşi zi, vineri 9 august, cu Coma, ceea ce înseamnă că cel puţin „Cer-Pământ” o vom putea asculta cu Cătălin Chelemen alături de Octavian „Vita”Horvath. O altă „combinaţie” de festival este faptul că formaţia The Details, care vor cânta tot vineri, este proiectul lui Matei Tibacu, chitaristul formaţiei Coma. Prin acest proiect, Matei Tibacu a adus în România sunetul pop-rock al artiștilor internaționali din anii ’60. El s-a decis să facă în 2017 o trupă care să se axeze strict pe power-pop-ul și pop-rock-ul promovat de trupe ca The Beatles, Beach Boys sau The Flaming Groovies.

Şi dacă am ajuns la „combinaţii”, trupa de rock & rap Punkarta şi formaţia 7 Paşi, pe lângă faptul că amândouă sunt formaţii tinere din Bistriţa, au şi tobarul la comun, pe Mihail Petruţ, care este şi organizatorul Way Too Far Rock Festival. Vin şi clujenii de la Altar, care se pregatesc sa lanseze cel de-al 5-lea material discografic, care se anunţă a fi cel mai complex şi mai puternic produs al trupei de până acum, o încununare a carierei de 20 de ani.

Pentru că le place

Bucovina aduce cel de al cincilea album al formaţiei, „Septentrion”, „un album legat de poveşti, de latura mistică a folclorului, împletit cu probleme existenţialiste, o poveste despre lucrurile ciudat”, după cum spune liderul trupei, Florin Ţibu.

Cu un album nou vine şi Iris, trupă a cărei istorie se întinde pe o perioadă de peste trei decenii, timp în care formația a trecut prin diverse transformări. „Lumea toată e un circ” este titlul noului album Iris, ce a fost lansat octombrie, anul trecut. Albumul conține 17 melodii înregistrate pe parcursul unui an de zile. Pe scena WTF va mai urca trupa băimăreană Riot Monk, care după lansarea primului single intitulat „Orișicui” trupa a decis să facă mici modificări în componența trupei astfel că, a fost adus un nou toboșar în persoana lui Mircea Grosul.

Clujenii Times of Need, trupă înfiinţată în 2013, cântă un southern/groove metal extrem de energic. În 2018/2019, băieţii au lansat primele trei single-uri de pe EP-ul Gecile Negre: „În mintea ta”, „Orice-ar fi” şi “Gecile Negre”.

În închiderea festivalului îi vom auzi pe orădenii noştri, Fraţii Jdieri, care şi-au lansat nu de multă vreme albumul de debut „Decât să cânt, mai bine JdiER!”. „Am început să cântăm fiindcă ne place, fiindcă găsim un refugiu în muzică și sperăm că nici măcar timpul nu ne va opri”, spun cei patru membri ai trupei, doi polişişti de fronieră, un medic şi un asistent medical.

După cum se vede din acest line-up, Way Too Far Rock Festival şi-a propus să ofere publicului o experiență muzicală completă, prin îmbinarea mai multor genuri rock. O experienţă ce nu trebuie ratată în weekend-ul 9-11 august.

Programul pe zile:

Vineri 9 august

🤘Kunnstra
🤘Times of Need
🤘NOR
🤘The Details
🤘Coma
🤘Omul cu Șobolani
🤘Implant pentru Refuz

Sâmbătă 10 august

🤘7 Pași
🤘Crazy Town
🤘Riot Monk
🤘Luna Amară
🤘Dirty Shirt
🤘Iris
🤘Ossian

Duminică 11 august

🤘Punkarta
🤘Altar
🤘Aurora
🤘Bucovina
🤘Vita de Vie
🤘Frații Jdieri

Bihon.ro te trimite la cel mai mare festival din județul Bihor, Way Too Far4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor