Combustibilii, monitorizaţi

Combustibilii, monitorizaţi
Distribuitorii de carburanti vor trebui sa comercializeze doar combustibili de calitate. În caz contrar, vor fi sanctionati cu amenzi cuprinse între 5.000 si 15.000 RON (50 – 150 milioane de lei).

Potrivit unei hotarâri a Guvernului din saptamâna aceasta, „Distribuitorii care comercializeaza benzina si motorina sunt obligati sa transmita trimestrial Ministerului Economiei si Comertului, pe suport de hârtie si electronic, informatii privind cantitatea totala de benzina si motorina comercializata.

De asemenea, trebuie sa permita laboratoarelor de încercari, organismelor de certificare produs sau organismelor de inspectie, independente, recunoscute de Ministerul Economiei si Comertului, prelevarea probelor de benzina si motorina în cadrul Sistemului de monitorizare a calitatii benzinei si motorinei”.

Raport la UE

Cheltuielile aferente procesului de esantionare vor fi suportate de Ministerul Economiei si Comertului. Totodata, acesta va înainta Comisiei Europene, în fiecare an, un raport cu datele nationale privind monitorizarea calitatii benzinei si motorinei. Masurile luate de Guvernul României sunt în favoarea soferilor. Acestia cred ca acest lucru trebuia facut mai demult. „Consider binevenita o asemenea masura.

Am alimentat de multe ori de la diferite benzinarii, si masina a început sa dea rateuri din cauza benzinei proaste. Nu cred ca amenzile sunt prea mari. Cei care respecta standardele de calitate nu au de ce sa-si faca probleme”, este de parere Ion Gavruta, un sofer de taxi.

Dan Birta
0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !