Comemorare de Sfântă Mărie Mare

Comemorare de Sfântă Mărie Mare
Duminică, 15 august, cu prilejul marii Sărbători a Sfintei Marii, în satul Hidişelu de Sus s-a organizat o acţiune de comemorare a eroilor satului, a celor care au luptat pe front, jertindu-şi viaţa în cele două războaie mondiale.

Acţiunea a fost iniţiată de biserica ortodoxă, prin preotul Ioan Borza, care a contribuit în mod decisiv şi la ridicarea monumentului eroilor satului, în faţa Primăriei comunei Hidişelu de Sus. Prin cuvintele rostite au fost evocate momente din istoria naţională şi locală, reliefându-se rolul important al comunităţii, al spiritului de solidaritate între familiile vechii societăţi tradiţionale. S-a accentuat ideea necesităţii reînvierii atitudinilor şi spiritului comunitar în depăşirea unor momente dificile cu care este de aşteptat să se confrunte şi membrii satului în actuala perioadă de criză economică şi socială din România.

S-a formulat propunerea ca în fiecare an, cu prilejul Marii Sărbători a Sfintei Marii, fii satului să-şi omagieze eroii, prilej de reîntâlnire, de consolidare a sentimentului de apartenenţă la comunitate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !