Comenius la Colegiul Tehnic Unirea

Comenius la Colegiul Tehnic Unirea
S-au specializat în proiecte finanţate pe bani europeni.

Colegiul Tehnic Unirea din Stei va intra în acest an într-un nou program Comenius. De data aceasta într-un parteneriat cu şcoli din Portugalia, Polonia, Turcia, Grecia şi cu două şcoli din Italia. „Le tourism – ponts de liaison en Europe „ a fost un alt proiect Comenius derulat la Ştei în parteneriat cu Instituto Tecnico Statale Pitagora din Taranto – Italia.

Proiectul a vizat punerea în valoare a frumuseţilor turistice ale celor două ţări, dezvoltarea competenţelor de limba franceză, de comunicare, de utilizare a noilor tehnologii informaţionale. Cel de-al doilea proiect „Demetiers en Europe, d’hier a aujourd’hui, pour demain” a fost realizat în parteneriat cu Portugalia, Franţa, Belgia, Polonia, Spania şi a urmărit studiul meseriilor, dezvoltarea competenţelor de orientare şcolară, de muncă în echipă, de utilizare a limbilor străine. Comenius este prima componentă a Programului de Învăţare pe Tot Parcursul Vieţii.

Programul sprijină financiar realizarea de parteneriate şcolare, proiecte de formare a personalului didactic, reţele de parteneriat şcolar, precum şi participarea la stagii de formare iniţială şi continuă pentru a creşte calitatea şi a consolida dimensiunea europeană în educaţie. Obiectivul Comenius este ca până în 2013 să fie implicaţi în activităţi educaţionale de cooperare, cel puţin trei milioane de elevi.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !