Comercianți nemulțumiți în noua Piață Ocska/100

Comercianți nemulțumiți în noua Piață Ocska/100
Cei care vând vechituri în noua piață a Oradiei se plâng de accesul publicului în locația de dincolo de pe Centură și de mărirea tarifelor percepute de administrator.

Piața Obor/Ocska Piac s-a relocat în noul său amplasament, de dincolo de Șoseaua de Centură, vizavi de cartierul Europa. Motivul: pe amplasamentul vechi, de pe malul Peței, urmează să fie construită noua sală polivalentă a Oradiei.

Nu doar că Ocska s-a relocat, dar a fost și rebotezată în Piața 100, chiar dacă deocamdată nu există un panou vizibil care să semnalizeze noul nume, dat de directorul ADP Oradea, Liviu Andrica.
Sâmbătă, 3 noiembrie, a fost prima zi în Piața 100. Însă, deși piața nu a fost deloc plină, parcarea a fost!

Problema accesibilității

Dacă e să ne luăm după spusele comercianților, a fost o zi slăbuță de piață. Însă nici nu e de mirare, de vreme ce nici în fosta Ocska sâmbetele nu erau grozave. Cu atât mai puțin acum, în noua locație. Cel mai probabil, destui orădeni vizitatori obișnuiți ai Oborului vor fi fost confuzați de mutarea pieței într-un loc care, deși situat aproape de fosta locație, este, totuși, greu accesibil, fără mijloace de transport proprii.
De fapt, accesibilitatea este unul dintre aspectele reclamate de comercianții vechiturilor din noua Piață 100. Autobuzul de transfer pus la dispoziție de ADP din parcarea de la Auchan până la Piața 100 nu pare să le îndulcească traiul, comercianților.

Se plâng de chirie

Nici prețurile practicate de administratorul ADP Oradea pentru închirierea pe metru pătrat nu sunt pe placul acestora, indiferent că închiriază un spațiu de alimentație publică, vând bormașini, haine second-hand sau încălțăminte.

Noua Piață 100 a cam dublat chiriile percepute comercianților, ni s-au plâns aceștia. Mai mult, cei care vând haine second-hand s-au arătat deranjați că administrația pieței le-a dat locuri în spate, pe pământul cu pietriș concasat, chit că locurile de pe asfalt au rămas goale!

Unii se gândesc deja să plece spre Cluj-Napoca ca să vândă, atrași, zic ei, de tarife mai prietenoase cu buzunarele lor. Unui comerciant posesor a mai multor mese pentru haine second, abonamentul lunar perceput de ADP, care l-ar costa 1.100 de lei, i se pare mult prea mare…
Mesele de beton nu au fost relocate din Piața Ocska în Piața 100, ADP Oradea sperând să livreze comercianților, contra-cost, mese pliabile. Au fost însă care au refuzat, considerând că ADP a cam piperat prețul, la 100 de lei/bucata, raportat la calitate.

Așa se face că, estetic, Piața 100 dă senzația de improvizație, aspectul general lăsând de dorit.

Rămâne de văzut care va fi afluxul publicului în prima zi de duminică, în noua Ocska/100.35Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor