Comercianţii din Piaţa Rogerius cer demisia șefului ADP, Liviu Andrica

Reactualizat la:
Comercianţii din Piaţa Rogerius cer demisia șefului ADP, Liviu Andrica
Comercianţii se plâng de preţurile mari practicate de ADP Oradea şi de condiţiile improprii din Centrul de Afaceri Rogerius (Piaţa Rogerius).

Reprezentanţi ai instituţiilor publice, patronatelor, sindicatelor şi ONG au avut o nouă întâlnire de lucru cu vânzătorii din Centrul de Afaceri Rogerius.

Piețarii susțin că a existat o promisiune, înainte de începerea lucrărilor de modernizare, că se vor regăsi în același locație și că prețurile nu vor fi mărite.

„Suntem de acord cu modernizarea, este binevenită, ne aşteptam să fie preţurile mai mari însă este exagerat. Ni se cere 50 de euro/mp în timp ce în centrele comerciale din oraș sunt practicate prețuri mult mai mici. Spațiile care ni se oferă nu coincid cu promisiunile făcute. Ni se cere să ne amenajăm locația fiecare cum vrem, fără pretenții materiale ulterioare. Cum va arăta piața dacă fiecare aducem alte culori și modele de gresie?

Toaleta nu are nici măcar gresie pe jos iar în tot centrul este o mizerie de nedescris pentru că nimeni nu face curățenie,” declară la unison comercianții din Piața Rogerius.

Marius Rotar a intervenit și a spus că atâta timp cât au semnat deja un contract cu ADP-ul acesta are efect juridic. Majoritatea comercianților au semnat un contract valabil până la finalul anului 2016, însă aceștia trag speranță ca măcar pe viitor să se rezolve probleme prezentate.
IMG_4374

Adrian Simon a dezvăluit că ADP-ul nu are în administrare noua clădire a Centrului de Afaceri Rogerius astfel că nici nu avea cum să încheie un contract cu comercianții. Drept dovadă sunt si noile contracte încheiate între ADP și piețari, pe acestea fiind ștampila veche a Pieței Rogerius.

Demisia lui Andrica

Nemulțumiți de toate probleme Centrului de Afaceri Rogerius, care se dorește a fi unul european, comercianții vor ca directorul ADP, Liviu Andrica, să demisioneze. Ei sunt convinși că actualele probleme pot fi rezolvate, însă nu cu actuala conducere.

Înfiinţat în 12 ianuarie, din Ordinul prefectului, în urma unei propuneri făcută în Comisia de dialog social de la Prefectul, grupul de lucru instituţional alcătuit pentru a media între părţile implicate în disensiunile de la Piaţa Rogerius, este alcătuir din Adrian Simon – preşedintele Asociaţiei Pro Democraţia (APD) Bihor, Marius Rotar – Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor, Daniela Rahotă – Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor, Remus Moţoc – Direcţia Sanitar Veterinară Bihor, Giani Bura – Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Nicolae Hodişan – Direcţia Agricolă, Bekesi Csaba – Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Maria Sabin – Uniunea Naţională a Patronatelor din România, Nicolae Morgovan – Blocul Naţional Sindical, Ioan Mintaş – CNIPMMR.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !