Comisarii CNVM: salarii de 4.000 de euro după reduceri de 40%

Comisarii CNVM: salarii de 4.000 de euro după reduceri de 40%
Membrii conducerii autorităţii de supraveghere a pieţei de capital, CNVM, au venituri lunare de 17.000 lei (circa 4.000 euro), iar restul angajaţilor primesc în mecdie 2.000 de euro, a declarat luni seară, la The Money Channel, comisarul CNVM Bogdan Chetreanu.

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) are 200 de angajaţi.

În 2007, an de vârf pentru piaţa românească de capital, comisarii CNVM primeau lunar în jur de 10.000 de euro, însă criza care a lovit bursa românească a subţiat şi veniturile supraveghetorului pieţei, care se autofinanţează.

“Actualmente am în jur de 17.000 de lei, deci asta înseamnă 4.000 şi un pic de euro, lunar. Toţi şapte avem acelaşi salariu”, a afirmat Chetreanu, precizând că şi preşedintele instituţiei, Gabriela Anghelache, are acelaşi venit.

Avem la jumătate cât are directorul general al bursei. În acest an ne chinuim să le menţinem la nivelul din 2009. Dacă nu vom reuşi, bineînţeles că vom opera noi reduceri”, a mai spus el.

Deputatul Adrian Niţu, membru al Comisiei de buget-finanţe, susţine că salariile angajaţilor CNVM ar trebui corelate cu dimensiunea pieţei reglementate. “Ca să îşi asigure astfel de salarii, şi comisionale din taxele pe care le aplică sunt mai mari. Dacă ar avea salarii mai mici, şi taxele pe piaţa pe care o reglementează ar fi mai mici”, apreciază Niţu. 

Preşedintele Asociaţiei Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC), Dumitru Beze, consideră, însă, că nu salariul angajaţilor CNVM este problema pieţei româneşti de capital, ci proasta îndeplinire a atribuţiilor. “Eu nu aş plăti pe cineva ieftin, dar în schimb l-aş da afară pe acela care nu îşi face treaba”, a explicat el.

Recent, deputatul PDL Daniel Oajdea a lansat o iniţiativă legislativă prin care salariile angajaţilor CNVM, CSSPP şi CSA să
fie cel mult egale cu venitul unui secretar de stat, respectiv 6.691 lei.

Sursa NewsIn0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !