Comisarul Roxin, prima achitare

3Comentarii
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a confirmat marţi decizia de nevinovăţie dată de Curtea de Apel Alba Iulia faţă de fostul şef al Poliţiei municipiului Salonta, comisarul Alexandru Roxin şi agentul principal Ovidiu Casa.

Decizia Curţii Supreme în dosarul 294/35/2008 este definitivă şi irevocabilă, ea repunându-i în drepturi pe cei doi poliţişti şi, totodată, obligându-l la cheltuieli judiciare de 5.960 lei pe reclamantul Viorel Andrişca.

Comisarul Roxin şi subalternul său au fost trimişi în judecată anul trecut de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea sub acuzaţia de purtare abuzivă la intervenţia în forţă a poliţiştilor solicitaţi la un scandal provocat pe 14 august 2007, la terasa pensiunii Millenium din Mădăras, de doi fraţi recidivişti. Procurorii PCA Oradea au reţinut însă în sarcina poliţiştilor că l-ar fi imobilizat şi bruscat la nivelul gâtului pe Viorel Andrişca, un bărbat mai în vârstă, fără antecedente.

„Înalta Curte a respins recursul formulat de reprezentanţii Parchetului şi de partea civilă Andrișca Viorel, menţinând în totalitate hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia”, a declarat miercuri purtătoarea de cuvânt a ICCJ, judecătoarea Mădălina Buta.

Avocatul poliţiştilor, Răzvan Doseanu consideră soluția ca fiind firească întrucât toate probele le erau favorabile. „Toţi judecătorii care au analizat probele din dosar, cel de la Curtea de Apel Alba Iulia, plus trei magistrați de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, au stabilit că cei doi poliţişti sunt nevinovaţi”, ne-a declarat miercuri Doseanu. La rândul său, comisarul Alexandru Roxin a mulţumit conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Bihor pentru creditul moral acordat dar s-a abţinut de la aprecieri faţă de procuroarea care l-a trimis în judecată. După trimiterea în judecată pentru cazul Millenium, cei doi poliţişti au fost suspendaţi din funcţii şi puşi la dispoziţie de conducerea IPJ Bihor, până la pronunţarea sentinţei definitive. Şefia Poliţiei Salonta e asigurată, ca interimar, de comisarul şef Sălăjan Alexandru.

Alt recurs

Roxin mai are de aşteptat până în septembrie pentru a putea fi reinstalat ca şef al Poliţiei Salonta, adică până când ICCJ se va pronunţa la recursul procurorilor faţă de decizia Curţii de ApelCraiova în dosarul 2286/54/2008. Astfel, pe 5 martie, CA Craiova l-a achitat pe comisarul Roxin de acuzaţiile de purtare abuzivă, instigare la fals intelectual şi uz de fals, precum şi pe alţi trei subalterni ai săi, obligând-o în schimb pe reclamanta Rovid Tunde la plata de cheltuieli judiciare în sumă de 9.000 de lei.

„Aşteptăm ca Înalta Curte să confirme nevinovăţia clienţilor mei şi în cazul reclamantei Rovid Tunde, dat fiind probele de la dosar”, mai precizează avocatul Doseanu. Astfel CA Craiova a ţinut cont că obiectivitatea reclamantei putea fi afectată de faptul că Roxin a anchetat în mai multe dosare pe fratele şi pe fostul soţ al salontancei Rovid Tunde.

Cristian Horgoş3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor