Comisia de Apel: FC Vaslui câştigă la masa verde partida cu Oţelul

Comisia de Apel: FC Vaslui câştigă la masa verde partida cu Oţelul
Comisia de Apel din cadrul Federaţiei Române de Fotbal (FRF) a hotărât, marţi, ca echipa Oţelul Galaţi să piardă meciul cu FC Vaslui, de pe teren propriu, din etapa a XXIII-a, cu scorul de 0-3, rezultatul înregistrat pe teren fiind de 1-1, informează FRF.

“În baza articolului 145, lit. b, din RD (Regulamentul Disciplinar), se admite apelul echipei SC Sporting Club Vaslui, se desfiinţează hotărârea primei instanţe şi, pronunţându-se pe fond, se admite contestaţia clubului vasluian. Pe baza articolului 65.3, lit. a, din ROAF, raportat la articolul 83, pct 10, din RD, se sancţionează echipa FC Oţelul Galaţi cu forfait (pierderea meciului cu 3-0) în cazul jocului din etapa a 23-a a campionatului Ligii I, ediţia 2007-2008, de pe teren propriu, disputat în compania formaţiei SC Sporting Club Vaslui şi încheiat pe terenul de joc cu scorul de 1-1. Cu drept de recurs la CAF, în termen de 5 zile de la comunicarea deciziei”, se arată pe site-ul oficial al FRF.

Comisia de Disciplină a FRF îl sancţionase la 5 martie pe Janos Szekely cu două etape şi 3.000 de lei penalitate financiară pentru pentru injurii şi comportament nesportiv la adresa arbitrilor la finalul partidei Oţelul Galaţi – Rapid (scor 0-1), din cadrul etapei a XXI-a a Ligii I. De asemenea, în urma acelui meci, Gabriel Paraschiv a fost suspendat două etape şi amendat cu 3.000 de lei pentru eliminarea de pe teren pentru două cartonaşe galbene.

Nemulţumiţi de aceste sancţiuni, gălăţenii au făcut apel. La 13 martie, Comisia de Apel a admis în parte memoriul clubului Oţelul Galaţi, reducând suspendările celor doi fotbalişti de la două etape la una. Însă preşedintele FRF, Mircea Sandu, a intervenit şi a solicitat Comisiei de Apel a FRF rejudecarea cazurilor celor doi jucători, deoarece, în opinia sa, a fost luată o decizie neregulamentară, fiind înjumătăţită o pedeapsă de două etape, dar preşedintele comisiei, Mugur Filipescu, a refuzat şi a demisionat. Potrivit articolului 93, punctul 2, litera C din Regulamentul Disciplinar, se poate introduce un apel, “cu excepţia cazului în care sancţiunea pronunţată este o suspendare de până la 2 meciuri sau o lună inclusiv”.

Ţinând cont de această situaţie, Oţelul i-a folosit pe cei doi jucători în partida cu FC Vaslui, din etapa a XXIII-a, adică a doua etapă după meciul cu Rapid. Finanţatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a contestat dreptul de joc al celor doi gălăţeni, considerând că aceştia erau în stare de suspendare.

Dacă decizia Comisiei de Apel va fi păstrată şi de Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), ar fi al doilea rezultat decis la masa verde în acest campionat, după partida Rapid – Steaua.

În urma acestui rezultat, important pentru stabilirea reprezentantei României în Cupa UEFA-Intertoto, FC Vaslui a trecut pe locul şapte (care asigură participarea în Intertoto), cu 47 de puncte, având cu două puncte mai mult decât Oţelul, înaintea ultimei etape a Ligii I.

Directorul general al grupării Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că decizia Comisiei de Apel a FRF este aberantă şi anormală, urmând să fie atacată cu apel la CAF sau TAS.

“N-am cuvinte. Nu e normal aşa ceva, din contră, e complet anormală, nedreaptă şi aberantă decizia. Când am folosit acei jucători am făcut-o în urma deciziei Comisiei de Apel. Dacă a fost sau nu incorectă decizia de atunci a Comisiei de Apel, deşi eu zic că a fost corectă, nu mai era treaba noastră. Noi am fost perfect regulamentari la acel meci, am prezentat atunci la meci carnetele de legitimare a jucătorilor respectivi. Bineînţeles că vom face apel la CAF sau poate chiar la TAS, pentru că începem să nu mai avem încredere în comisiile noastre. Fotbalul a ajuns să se joace pe la comisii. Nu e normal ca obiectivul nostru, Cupa UEFA Intertoto, să fie ratat din cauza comisiilor”, a spus Stan.

Marius Stan este sigur că forurile superioare Comisiei de Apel vor da dreptate clubului său. “Vom cere apoi demisia membrilor acestei comisii care a putut da un asemenea verdict. Mai grav este că decizia a venit chiar înaintea meciului cu Poli Iaşi din ultima etapă, iar jucătorii sunt dărâmaţi psihic”, a spus el.

Pe de altă parte, finanţatorul grupării FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, la televiziunea Sport.ro, că este satisfăcut de decizia Comisiei de Apel, însă hotărârea vine mai târziu decât ar fi trebuit.

“Cred că sunt satisfăcut. S-a luat o decizie dreaptă. Dar vine târziu această decizie dreaptă. Schimbă clasamentul radical, dar clasamentul trebuia să se schimbe mai de mult şi dacă noi aveam cele două puncte care în mod neregulamentar nu au fost acordate la timpul respectiv, erau altele datele problemei. Acum, doar mă încearcă un sentiment amestecat. Şi după nu ştiu câte etape e târziu, dar mai bine mai târziu decât niciodată o decizie dreaptă”, a spus Adrian Porumboiu, la Sport.ro.

Porumboiu crede că decizia de a acorda victoria echipei FC Vaslui în meciul cu Oţelul trebuia să fie luată în săptămâna imediat următoare meciului dintre cele două echipe. “Trebuia imediat după joc, în săptămâna următoare, să primim cele două puncte. Regulamentul spune clar, nici măcar la TAS două etape nu se pot judeca. Toţi cei care erau în comisie trebuiau să-şi rupă carnetele de studenţi care le-au avut sau ce-au făcut, dacă au făcut vreo şcoală primară”, a adăugat Porumboiu.

Finanţatorul vasluian nu este sigur de participarea echipei sale în Cupa UEFA Intertoto chiar dacă acum formaţia lui Emil Săndoi are două puncte mai mult decât gruparea clasată pe locul opt, Oţelul Galaţi. “Două puncte în disputa directă cu Oţelul pe care noi trebuia să le avem în urmă cu 7-8 etape. Ne trebuie un egal ca să ajungem în Intertoto, dar eu ştiu dacă putem să obţinem egalul ăsta? Că noi nu jucăm de nicio culoare. Situaţia asta n-am creat-o noi. Un club este acum într-o situaţie care nu mi se pare deloc confortabilă. Dar noi imediat după meci, când eram în luptă pentru Cupa UEFA, noi în ce situaţie eram? Dacă aveam la adevăr cele două puncte când luptam pentru UEFA? Când clubul din Galaţi a făcut acea solicitare să ridice acea suspendare, nu le era greu să deschidă regulamentul să vadă articolul 93?”, s-a întrebat Porumboiu.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !