Comisia Europeană, „pentru unii mumă, pentru alții ciumă”

Comisia Europeană, „pentru unii mumă, pentru alții ciumă”
„Adevărul, în acest moment, este că UE nu funcționează la fel pentru toți. Cazul Schengen este exemplar în acest sens”, scrie eurodeputatul Emilian Pavel (PSD), supărat pe Comisia Europeană.

Pavel: „Exemplul cel mai recent se referă la o propunere a Comisiei Europene cu privire la modificarea regulamentelor europene, prin prisma reintroducerii și prelungirii ilegale a controalelor la frontieră, în spațiul Schengen, de către Franța, Austria, Germania, Danemarca, Suedia și, din afara UE, Norvegia. Mă voi împotrivi vehement acestei abordări, pe care o dezbatem aprins acum în Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne a Parlamentului European.

Aceste țări au motivat introducerea controalelor la frontieră în Spațiul Schengen, ca urmare a crizei refugiaților și a imigranților, dar au uitat să suspende aceste controale, depășind limitele de timp permise în prezent în legislația UE. Ele se află de facto în ilegalitate din luna noiembrie a anului trecut.
Drept urmare, Comisia era obligată să lanseze automat procedura de infringement. Care credeți că a fost ideea Comisiei Europene?

În loc să oblige acele state să intre în legalitate, soluția propusă de Comisie este aceea de a legifera în sensul transformării unei practici ilegale într-una legală, în detrimentul întregului proiect european, nu numai al Spațiului Schengen. Mie mi se pare o abordare cu adevărat anti-europeană și un abuz de neacceptat. Dacă Franța sau Germania încalcă legislația UE, pentru ele se modifică legislația.

La fel cum nici altor state membre UE nu li se permite încălcarea tratatelor fără a fi sancționate, nici aceste cinci țări UE nu trebuie să beneficieze de pe urma unui statut privilegiat. Cu atât mai puțin să li se legalizeze practicile care încalcă dreptul la libera circulație în UE”, scrie Pavel, subliniind că Parlamentul European va obliga Comisia să respecte legea.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor