Comisia juridică a respins Ordonanţa Gojdu

3Comentarii
Comisia juridică a respins Ordonanţa Gojdu
Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Peter Eckstein Kovacs, a declarat, luni, că senatorii din comisia pe care o conduce au respins proiect de lege de adoptare a Ordonanţei Gojdu, cu două voturi împotriva respingerii, de la PNL şi UDMR, şi două abţineri, ale PNL.

„Comisia juridică a fost resesizată cu discutarea ratificării convenţiei privind Fundaţia Gojdu. Acest proiect de lege de adoptare a ordonanţei a fost respins de Camera Deputaţilor. În Comisia juridică, s-a supus la vot o poziţie prin care achiesăm la punctul de vedere al Camerei Deputaţilor”, a declarat Eckstein care şi-a exprimat regretul faţă de poziţia majoritară din comisie, considerând că adoptarea Ordonanţei Gojdu nu afectează drepturile Fundaţiei Gojdu.

“Părerea majoritară a fost de respingere, care se va discuta în plenul Senatului după vacanţa parlamentară, după ce şi Comisia de cultură îşi exprimă punctul de vedere”, a adăugat senatorul UDMR. Totodată, el a precizat că reprezentanţii PSD, PC şi PRM au votat “pentru” respingerea ordonanţei, înregistrându-se două voturi “împotrivă” (din partea sa şi a unui reprezentant PNL), dar şi două abţineri (PNL).

Fundaţia Gojdu urmăreşte şi recuperarea proprietăţilor imobiliare pe care le-a avut avocatul Emanuil Gojdu în Budapesta şi pe care le-a hărăzit propăşirii culturii şi identităţii româneşti. Dealtfel, Emanuil Gojdu a fost un adevărat mecena, donând statului clădirea în care funcţionează Colegiul Naţional „Emanuil Gojdu” din Oradea.

 

Cristian Horgos3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor