Comitetul anti etnobotanice la primele actiuni

2Comentarii
Comitetul anti etnobotanice la primele actiuni
La două săptămâni de la înfiinţarea comitetului judeţean de luptă împotriva consumului de etnobotanice au apărut şi primele efecte.

La nivelul judeţului Bihor există, în evidenţele autorităţilor, un număr de două magazine care comercializează aşa numitele produse etnobotanice. La cererea permierului, la nivelul fiecărui judeţ, a fost înfiiţat comitetul judeţean de combatere a consumului de etnobotanice. În cadrul acestuia sunt incluşi membri ai serviciilor deconcentrate cu abilităţi de control şi ai poliţiei. „Am avut controale şi se vor face săptămânal. Ştiu că au fost date unele sancţiuni pentru nereguli, iar echipele de control care au ieşit pe teren au beneficiat şi de prezenţa colegilor de la Autoritatea Naţională a Vămilor pe care i-am implicat în acţiunile de verificare”, ne-a declarat prefetul judeţului Bihor, Gavrilă Ghilea.

Confiscări şi amenzi

La nivel naţional au fost verificate activităţile desfăşurate în 94 de magazine ce comercializau produse „etnobotanice” din totalul de 160 unităţi existente.
A fost suspendată activitatea a 23 de unităţi de desfacere şi au fost închise 20 de magazine. Valoarea totală a amenzilor aplicate este de 1.055.800 lei, fiind confiscate 3.043 de plicuri cu substanţe cu efect psihoactiv. Organele de cercetare penală au înregistrat 45 de dosare în care sunt cercetate 52 de persoane, faţă de două dintre acestea fiind dispusă măsura reţinerii.

4…3..2

La nievl naţional au existat 373 de puncte de desfacere inventariate, iar la nivelul anului 2011 mai funcţionau 160 de magazine.
În Bihor echipele mixte ale comitetului au verificat cele două magazine care încă mai comercializează produse „etnobotanice”. Reamintim că la nievlul Oradei au existat şapte astfel de comercianţi, iar după prima ordonanţă a Guvernului au rămas patru. Înainte de constituirea comitetului existau trei magazine în evidenţele oamenilor legii, air acum au rămas doar două.
„Colegii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog au luat parte la acţiunile echipelor mixte la cele două magazine. Au găsit un număr mic de pliculeţe cu substanţe bănuite ca fiind periculoase şi au ridicat câteva plicrui pentru analiză. Comercianţii au fost sancţionaţi pe alte linii de către reprezentanţii celorlalte instituţii abilitate”, ne-a confirmat şi insp. princ. Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al poliţiei bihorene.
V.T.

Taguri: ,


2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor