Comitetul de Bazin Crişuri, întrunit

De Simona Albinaru
Aspect de la Comitetul de Bazin
Aspect de la Comitetul de Bazin
Reprezentanţii celor mai importante instituţii din bazinul hidrografic Crişuri s-au întrunit marti în cadrul Comitetului de Bazin Crişuri care a avut loc în Băile Felix.


În deschiderea şedinţei de lucru au fost prezentate mesajele ministrului Graţiela Gavrilescu – Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor şi mesajul directorului general al Administraţiei Naţionale Apele Române, Ovidiu Gabor.

Directorul ABA Crişuri, Dorel Dume, şi-a exprimat regretul că la întâlnire nu a luat parte nici un reprezentant al SCT Felix. „Nu am ales întâmplător această locaţie pentru întrunirea Comitetului de Bazin Crişuri. Trebuie să conştientizăm că resursele de apă nu sunt inepuizabile şi că avem o mare responsabilitate în ceea ce priveşte gestionarea ei”, a precizat Dorel Dume.

Şi prefectul Claudiu Pop, prezent la eveniment, a ţinut să atragă atenţia privind importanţa gestionării apei. „Felicit decizia de a organiza Comitetul de Bazin în Felix. Chiar în acest moment, reprezentanţii mai multor instituţii fac verificări în zonă pentru depistarea posibilelor furturi de apă termală. Suntem într-un moment de răscruce în ceea ce priveşte staţiunea Băile Felix, dar printr-un consum raţional al apei geotermale staţiunea va putea rămâne aşa cum este”, a spus prefectul Claudiu Pop.

Consultare publică

În cadrul Comitetului a avut loc consultarea publică privind proiectul Planului de Management al spaţiului hidrologic Crişuri- Programul de măsuri pentru aglomerările umane.

Pe ordinea de zi a întâlnirii s-a regăsit şi avizarea Planului de restricţii şi folosire a apelor în perioade deficitare – secetă, dar şi scenarii de amenajare şi prioritizare a măsurilor în cadrul proiectului „Plan pentru prevenirea, protecţia şi diminuarea efectelor inundaţiilor în bazinul hidrografic Crişuri”.
Ziua Mondială a Apei se sărbătorește anual în data de 22 martie. Decizia instituirii acestei sărbători a fost luată în cadrul Conferinței Națiunilor Unite pentru Mediu și Dezvoltare de la Rio de Janeiro, la 22 decembrie 1992. În România, această zi se sărbătorește din 1993. Sărbătorirea Zilei Mondiale a Apei are ca scop aducerea în atenția opiniei publice a problemelor legate de necesitatea protejării cantitative și calitative a apelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !