Comorile științei de la CN Samuil Vulcan Beiuş, susținute cu peste 10.000 lei

De Veronica Bursaşiu
Comorile științei de la CN Samuil Vulcan Beiuş, susținute cu peste 10.000 lei
Vulcaniştii din Beiuş nu au plecat acasă doar cu titlul de Promotor al Excelenţei în Educaţie în 2018, titlul conferit profesorului Ilie Rus, ci şi cu 10.300 lei, bani atraşi de la sponsorii prezenţi la Gala Comunităţii Bihorene, eveniment organizat de Fundația Comunitară.

Proiectul a fost susţinut cu mult talent oratoric de către elevul Cezar Kovacs, care nu se află la prima reuşită de acest fel. În 2015, el a convins sponsorii să acode o sumă impresionantă proiectului de teatru din care face parte la Beiuş. Cezar, reprezentantul unui adevărat brand în educaţie – CN Samuil Vulcan Beiuş, a doua şcola ca vechime cu predare în limba română, cum le place vulcaniştilor să spună- a venit să susţină un proiect al tinerilor pentru tineri.

Este o continuare a ceea ce reputatul profesor Ioan Buşiţia a început acum 100 de ani, adică muzeul de biologie, în care se află peste 200 de exponate rare, crocodili, păsări şi chiar un făt de Homo Sapiens de 4 luni, formalizat.

„Tradiția şi pasiunea vulcanistă continuă”, a punctat Cezar Kovacs, profesorul Ilie Rus şi elevii lui refuzând să îngroape vechea aparatură care a deschis orizonturile multor generaţii, ba mai mult dându-le o nouă viaţa, în muzeul de fizică. Tânărul a vorbit despre „cele trei planuri mari şi multe planuri mici” pe care elevii şi dascălii vulcanişti le au pentru a valorifica comorile ştiiinţei din cadrul muzeelor.

Digitalizarea muzeelor, organizarea de workshop-uri şi laboratoare interactive, organizarea Simpozionului Gustă Ştiinţa sunt cele trei mari direcţii în care vor acţiona vulcaniştii ca urmare a susținerii financiare de care s-au bucurat prin Bursa Talentelor, proiectul Fundaţiei Comunitare Oradea.

„Prestația lui Cezar Kovacs în fața invitaților în Gală nu înseamnă doar apariție pe scenă, înseamnă multe ore de muncă în spate, de dăruire, chiar de mici neînțelegeri, de asumare, responsabilitate alături de o cultură generală și un talent oratoric. Proiectul nu ar fi fost demarat fără dorința, implicarea și pisălogeala lui Cezar”, consideră profesorul Camelia Buran.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !