Competiţie pentru elevi europeni

Competiţie pentru elevi europeni
Biroul de Informare al Parlamentului European lansează prima competiţie naţională Euroşcoala destinată liceelor din întreaga ţară. Până la data de 7 martie, liceele interesate trebuie să trimită la: epbucarest@europarl.europa.eu sau fax: 021.315.79.29, informaţiile lor de contact.

Acestea trebuie să conţină numele liceului, persoana de contact , adresă, telefon, fax şi adresă de e-mail. Concursul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani. Fiecare liceu participant poate fi reprezentat de un număr maxim de 25 de copii şi 3 profesori. Grupurile de copii pot fi formate dintr-o clasă sau din diferite clase din acelaşi liceu. Câştigătorii vor fi anunţaţi pe data de 9 mai, fiind ulterior invitaţi să participe la Zilele Euroşcoala de la Strasbourg în perioada mai 2008 – mai 2009. Parlamentul European a creat programul pentru a-i informa pe tineri despre procesul de integrare europeană şi a promova participarea lor la construcţia Uniunii Europene. Scopul programului este de a organiza întâlniri între copiii de liceu din cele 27 de state membre, oferindu-le ocazia de a afla cum funcţionează Parlamentul European. Aceştia vor avea ocazia de a se cunoaşte între ei, de a învăţa despre modul de viaţă, despre viziunile şi aşteptările tinerilor din alte state membre ale UE. Zilele Euroşcoala sunt organizate la Strasbourg de mai multe ori pe an.

Grigore Roibu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !