Completări la studiul de impact

11Comentarii
ORADEA – Joia trecută APM Bihor a găzduit şedinţa Colectivului de Analiză Tehnică (CAT), reprezentând etapa de analiză a calităţii raportului la Studiul de evaluare a impactului asupra mediului, din cadrul procedurii de emitere a acordului de mediu pentru amenajarea Crişului Repede, pe tronsonul Pod Dacia – Pod Centru.

„Reprezentanţii Direcţiei Apelor Crişuri Oradea, titularul proiectului, a prezentat în cadrul şedinţei CAT ultima variantă a proiectului, cu precizarea că se execută strict lucrarea hidrotehnică, fără a se interveni pe talazuri.

Deoarece în Raportul la Studiul de evaluare a impactului asupra mediului nu se precizează tehnologia care va fi folosită şi nici emisiile ce vor fi generate în timpul funcţionării utilajelor, reprezentantul ARPM Cluj a solicitat ca aceste precizări să fie făcute în scris”, explică Călin Mocan, directorul executiv al APM Bihor.

Membrii CAT au hotărât că după primirea completărilor solicitate se va lua decizia de emitere a acordului de mediu într-o nouă şedinţă CAT.

„Aş dori să se înţeleagă foarte bine scopul acestui proiect. Nu trebuie plecat de la premisa că scopul lui ar fi tăierea arborilor de pe malul Crişului.

Activitatea de amenajare care va trebui făcută, probabil va implica şi tăierea unor arbori căzuţi în albie sau îmbătrâniţi. Nu se poate face comparaţie cu malul Crişului până la Podul Dacia, unde nu erau arbori. Şi acolo creşte pământul peste beton şi peste încă cinci ani nici nu se va şti că este beton acolo, dar avem nevoie de timp. Nu putem neglija lucrările care ţin de siguranţa cetăţeanului”, conchide Călin Mocan.

Ovidiu Morcan11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

versiunea HTML a comentariilor