Complex arhitectonic de 300.000 RON

5Comentarii
CEFA  - Un complex arhitectonic modern destinat relaxării şi petrecerii timpului liber, cu spaţii de joacă pentru copii, alei pentru plimbări, o terasă în aer liber, jocuri de apă şi jocuri de arbuşti „va înflori” la Cefa. Acesta este unul dintre cele mai ambiţioase proiecte derulate la Cefa.

„Am semnat finanţarea cu Administrarea Fondului de Mediu. Este vorba despre 320.000 RON alocaţi acestui parc. Complexul se va desfăşura pe o suprafaţă de 600 mp”, spune primarul de Cefa, Ioan Sorin Roman.

26 mp/locuitor

Ministerul Mediului obligă localităţile din România să asigure 26 mp de spaţiu verde pentru fiecare locuitor. Termenul-limită pentru atingerea acestui barem este anul 2013. În prezent, în multe localităţi din România media de spaţiu verde pe cap de locuitor este de 6-8 mp. Administraţia Fondului pentru Mediu a alocat anul acesta 146 milioane de lei pentru constituirea şi extinderea de spaţii verzi, iar pentru accesarea acestor fonduri au fost depuse peste 360 de proiecte.

Solicitanţii eligibili pentru aceste finanţări sunt autorităţi ale administraţiei publice locale care acţionează în nume propriu şi sunt proprietari sau administratori ai terenului pe care se realizează proiectul.

Condiţii de eligibilitate

Proiectele trebuie să aibă ca obiective generale dezvoltarea şi modernizarea spaţiilor verzi din localităţi, iar aceasta să se realizeze prin înfiinţarea de noi parcuri, scuare şi aliniamente plantate, precum şi prin reabilitarea celor existente, pentru ca proiectul sa fie eligibil la finanţare. Criteriile de selecţie a proiectelor avantajează localităţile cu un număr mare de locuitori ce prevăd suprafeţe mari de spaţii verzi, cele care utilizează material arbustiv şi arborescent din flora autohtonă, faţă de materialele exotice.

 

Şi utilizarea materialelor ecologice reprezintă un avantaj. Crearea de noi spaţii verzi mai degrabă decât reabilitarea celor existente, precum şi proiectele care respectă valorile arhitecturale specifice zonei în care se realizează sau fac parte dintr-un master-plan de sistematizare a unei zone mai mari, vor avea prioritate faţă de cele care nu ţin cont de aceste considerente.

 

Veronica Bursasiu

Taguri: , , ,


5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor