Comunicat de presă

Reactualizat la:
Comunicat de presă
Anunţ de începere a implementare proiectului intitulat “CONSTRUIRE SI DOTARE GRADINITA CU PROGRAM NORMAL SI IMPREJMUIRE TEREN, IN LOCALITATEA CIUMEGHIU” – Comuna Ciumeghiu, POR 10.1a.

Subscrisa UAT comuna Ciumeghiu, cu sediul în localitatea Ciumeghiu, str. Principală nr. 9, județul Bihor, având cod fiscal 4641300, reprezentată legal prin Primar – Ilie Viorel în calitate de reprezentant legal pentru proiectul ”Construire și dotare grădiniță cu programul normal și împrejmuire teren, în localitatea Ciumeghiu, comuna Ciumeghiu”, respectiv în calitate de beneficiar a contractului de finanțare nr. 4542/02.07.2019, derulează, începând cu data de 02-05-2018 proiectul mai sus menționat, realizată de comuna Ciumeghiu, Cod SMIS 124223 în cadrul Regio – Programului Operaţional Regional (POR 2014-2020), Axa prioritară 10 – Îmbunătățirea infrastructurii educationale, Prioritate de investiții 10.1 Investițiile în educație, și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare, Obiectiv Specific 10.1 Creșterea gradului de participare la nivelul educaţiei timpurii și învăţământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului.

Proiectul are o valoare totală de 3,374,480.21 lei, din care finanţarea nerambursabilă aprobată este de 2,803,602.99 lei. Finanţarea va fi asigurată prin Programul Operaţional Regional din Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la Bugetul Național, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar.

Obiectivul general al proiectului este creșterea gradului de participare a copiilor din localitatea Ciumeghiu la învățământul preșcolar prin construcția și dotarea, echiparea infrastructurii educaționale a Grădiniței din localitate, după implementarea proiectului.

Nivelul de educație reprezintă un factor cheie al dezoltării naționale, deoarece determină în mare măsură activitatea economică și productivitatea, precum și mobilitatea forței de muncă, creând premisele pe termen lung pentru existența unui nivel mai ridicat de trai și de calitate a vieții.

Obiectivele specifice ale proiectului

1. Creșterea numărului total de participanți ai Grădiniței Ciumeghiu cu 5% la finalul implementării proiectului, ca urmare a realizării unei infrastructuri educaționale conforme ce oferă condiții superioare de invățare. Investițiile propuse au în vedere optimizarea și eficientizarea activității din unitatea școlară, acoperind astfel nevoile de dezvoltare de la nivelul regional și local, cu privire la creșterea gradului de participare la invățământul preșcolar, asigurând astfel accesul mai facil în învățământul școlar și scăderea abandonului.

2. Îmbunătățirea infrastructurii educaționale a comunei Ciumeghiu, prin realizarea unor lucrări de construcție, dotare și echipare a acesteia, asigurând conformarea la normelor legale la finalul implementarii proiectului. Prin implementarea acestui proiect se au în vedere și următoarele activități:

– achiziționarea de material (dotări) didactic

– instalarea și punerea în funcțiune a materialelor didactice achiziționate

– instruirea cadrelor didactice în vederea utilizării echipamentelor achiziționate

Astfel prin realizarea acestui obiectiv specific și implicit a obiectivului general se vor obține următoarele rezultate:

îmbunătățirea calității procesului instructiv în vederea îmbunătățirii abilităților de lucru;

stimularea creativității preșcolarilor și participarea activă în cadrul programului;

Proiectul de investiţii va fi implementat în comuna Ciumeghiu, cod poștal 417195. Data începerii a proiectului este de 02.05.2018, respectiv data finalizării fiind în 27.05.2022.

Persoană de contact: Ilier Viorel, manager proiect

Tel.: 0745458496; e-mail: primaria.ciumeghiu@gmail.com

Advertorial! Hb: 200616

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !