Comunicat de presă

Reactualizat la:
Comunicat de presă
Anunț de începere proiect ” Reabilitare clădire existentă P, înființare unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, Comuna Sălacea, Loc. Sălacea, nr. 319-320, jud. Bihor”.

În data de 6 iunie, 2017 a început perioada de implementare a proiectului de Reabilitare clădire existentă P, înființare unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoane vârstnice, Comuna Sălacea, Loc. Sălacea, nr. 319-320, jud. Bihor, cod SMIS 116057, proiectul comun a UAT. Comuna Sălacea în calitate de lider de parteneriat şi Asociația Caritas Catolica Oradea, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, regiunea Nord-Vest.
Perioada de implementare a proiectuli: 06.06.2017 – 31.12.2021

Valoarea totală a proiectului, inclusiv finanțarea nerambursabilă este de 800,696.82 lei din care nerambursabil: 662,805.55 lei.

Obiectivul general al proiectului:

Obiecvul general al proiectului este prevenirea instuționalizării persoanelor vârstnice (care au implinit vârsta de 65 de ani) din comuna Sălacea, judetul Bihor, dezvoltând infrastructura locală de servicii sociale fără componență rezidențială. Implementarea proiectului, în cadrul căruia va fi înființată o unitate de îngrijire la domiciliu pentru persoanele vârstnice, este relevant pentru Obiectivul tematic: „Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a discriminării”.

Obiecvele specifice:

1. Crearea cadrului necesar pentru prevenirea instuționalizării persoanelor vârstnice prin înființarea unei unități de îngrijire la domiciliu care să ofere servicii socio-medicale.

2. Asigurarea cadrului necesar pentru îmbunătățirea stării de sănătate persoanelor vârstnice imobilizate la pat sau la domiciliu prin asigurarea asistenței socio-medicale la domiciliul.

3. Obținerea unui grad mai ridicat de independență și sigurantă pentru persoanele cu nevoi de îngrijire de lungă durată prin dezvoltarea serviciilor de asistență personală, respecv îngrijiri la domiciliu.

4. Asigurarea si facilitarea accesului persoanelor cu dizabilități, pe baza de egalitate cu ceilalți cetățeni, la toate serviciile sociale prin mediu construit, infrastructură și transport adecvat cerințelor specifice.

Advertorial! Hb.: 2837540Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !