Comunicat de presă privind demararea proiectului de investiții

Comunicat de presă privind demararea proiectului de investiții
„Extindere clădire existentă P, înființare centru social de zi pentru persoane vârstnice, și cantina socială”.

Beneficiarul UAT Comuna Diosig, cu sediul în loc. Diosig str. Livezilor nr. 32, județul Bihor, a semnat la data de 20.07.2018 contractul de finanțare nr. 2695, cu MINISTERUL DEZVOLTĂRII REGIONALE ȘI ADMINISTRAȚIEI PUBLICE în calitate de Autoritate de Management și AGENȚIA DE DEZVOLTARE REGIONALĂ NORD-VEST, în calitate de Organism Intermediar. Obiectul contractului îl reprezintă acordarea finanțării nerambursabile de către AM, pentru implementarea Proiectului, cod SMIS 110782, intulat Exndere clădire existentă P, înființare centru social de zi pentru persoane vârstnice și cannă socială. Valoarea totală a proiectului este de 2.238.538,59 lei din care valoarea maximă a finanțării nerambursabile fiind 2.106.476,43 lei.
Proiectul a primit finanțare în cadrul REGIO Programul Operațional 2014-2020, Axa Prioritară 8 – „Dezvoltarea infrastructurii de sănătate și sociale”, Prioritatea de invesții 8.1 – „Invesțiile în infrastructurile sanitare și sociale care contribuie la dezvoltarea la nivel național, regional și local, reducând inegalitățile în ceea ce privește starea de sănătate și promovând incluziunea social prin îmbunătățirea accesului la serviciile sociale, cultural și de recreare, precum și trecerea de la serviciile instuționale la serviciile prestate de colecvitățile locale”.
Proiectul este implementat în perioada 20.09.2016 – 31.05.2020 în satul Diosig, pe str. Livezilor nr. 32.
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă prevenirea instuționalizării persoanelor vârstnice, prin dezvoltarea infrastructurii locale de servicii sociale fără componentă rezidențială, prin înființarea unui centru social de zi pentru persoane vârstnice și a unei canne sociale.
Obiectivele specifice ale proiectului reprezintă crearea serviciilor sociale fără cazare oferind servicii de asistență socială și o masă caldă pe zi, desnate grupului vulnerabil persoane vârstnice de peste 65 de ani, asel contribuind la Obiecvul Specific 8.3 al Programului Operațional, respecv Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale. Prin implementarea proiectului se urmărește: prevenirea instuționalizării, excluziunii, izolării și marginalizării sociale; îmbunătățirea condițiilor de viață; facilitarea menținerii în societate și promovarea egalității de șanse și a nediscriminării prin asigurarea accesului persoanelor cu dizabilități la toate serviciile create.

Advertorial! Hb: 1661070Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !