Comuniune şi fotografie

Comuniune şi fotografie
ORADEA - Artiştii fotografi Harris Wallmen şi Marc-Robert Ferenczi au realizat proiectul „Comuniune”, care a fost finalizat, ieri, prin vernisarea expoziţiei de fotografie cu acelaşi nume. Evenimentul a avut loc pe Corso-ul orădean, în faţa Librăriei Humanitas.

„Am dorit să scoatem arta în stradă pentru o mai bună conştientizare a ei în rândul societăţii civile. Acesta este principalul motiv pentru care exponatele au fost etalate în aer liber, pe panouri, în format de 1 × 1, 3 m. Înghesuite într-o sală de expoziţie, imaginile ar fi avut mai puţine şanse să fie vizualizate, mesajul lor rămânând mai puţin cunoscut”, a afirmat Marc-Robert Ferenczi.

Imagini

Proiectul include 12 imagini-portret de dimensiuni mari, personajele provenind din mediul sportiv reprezentat fiind prin arcaşi, poloişti sau karateka, din mediul artistic (actori, artişti plastici, balerine), cadre didactice, veterani de război, specialişti în IT, copii etc. Fiecare imagine prezintă, alăturaţi, un român şi un maghiar, în ipostaze dintre cele mai diverse, dar care au o legătură fără echivoc cu mediul din care provin.

„Mesajul este de convieţuire paşnică, indiferent de naţionalitate, ocupaţie, religie sau sex. Am căutat ca personajele să provină din categorii sociale diverse, în încercarea de a alcătui un univers cât mai aproape de realitatea mediului în care trăim. Dacă imaginile pot explicita mesajul, înseamnă că scopul proiectului a fost atins”, ne-a spus Harris Wallmen.

La deschiderea expoziţiei a vorbit şi criticul de artă Ramona Novicov. E a afirmat că „expoziţia aceasta suspendă cu un incredibil de firesc gest vizual unul din jocurile favorite ale speciei umane: jocul de-a graniţa”.

Lucrările vor putea fi admirate pe Corso până în 12 octombrie. Proiectul a fost inclus în calendarul de manifestări al Toamnei Orădene.
Crina Dobocan0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase