Concedieri colective de sărbători în Bihor

De Dan Birta
Cele mai multe concedieri în industria uşoară
Cele mai multe concedieri în industria uşoară
Patru firme din judeţul Bihor intenţionează să concedieze 328 de persoane în luna decembrie.

Pentru circa aproape 330 de bihoreni luna cadourilor aduce concedierea. Aceştia au fost anunţaţi de către conducerea firmelor unde sunt angajaţi că în luna decembrie s-ar putea să rămână fără loc de muncă.

Potrivit datelor primite de la ITM Bihor, în cursul lunii noiembrie 2015 la ITM Bihor s-a depus spre înregistrare patru notificări cu privire la intenţia de concediere colectivă în conformitate cu prevederile art.70 din Legea nr.53/2003 Codul Muncii.

„Notificările se referă la intenţia de concediere colectivă pe parcursul lunii decembrie 2015 – ianuarie 2016 a unui număr estimativ de 328 salariaţi din cadrul unor societăţi comerciale care activează în domeniul confecţii textile, confecţii încălţăminte, construcţii, turism balnear”, transmite Marius Rotar, inspectorul şef al ITM Bihor.

Servicii de preconcediere

De intenţia firmelor care vor face concedieri colective a fost informată şi Agenţia Judeţeană pentru Ocupare a Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor.

„Ştim despre aceste notificări. Cea mai mare parte dintre persoanele ce urmează să fie disponibilizate sunt din domeniul industriei uşoare, circa 240.Urmează domeniul construcţiilor, unde concedierile vor avea loc doar dacă nu se va putea derula activitatea pe perioada iernii. Alt domeniu supus concedierilor în perioada iernii este cel al turismului”, ne-a informat Békési Csaba, directorul executiv al AJOFM Bihor.

Acesta a adăugat că mare parte dintre persoanele anunţate de concediere vor fi absorbite, ca de obicei, de piaţa muncii. Cele care nu îşi vor găsi un loc de muncă, au şansa de a beneficia de cursuri de formare profesională gratuită, dacă se înscriu în baza de date a AJOFM Bihor.

„Cei care întrunesc condiţiile, vor beneficia de indemnizaţie de şomaj. Trebuie să fi muncit 12 luni din ultimii doi ani”, a precizat directorul executiv al AJOFM Bihor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !