Concediu fara salariu sau disponibilizati?

6Comentarii
Concediu fara salariu sau disponibilizati?
32 de cadre didactice au de ales între concediu fără salariu sau desfacerea contractului de muncă.

Peste 40 de cadre didactice de la Universitatea din Oradea vor pleca din instituţie. Cele 45 de cadre didactice sunt de la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi Facultatea de Arte Vizuale. Dintre acestea 32 trebuie să aleagă între depunerea unei cereri de concediu fără salariu timp de un an de zile sau desfacerea contractului de muncă.

„Avem 45 de cadre didactice – 42 de la Facultatea de Medicină şi Farmacie şi trei de la Arte Vizuale, cărora nu li s-a putut asigura norma didactică în acest an universitar. Sindicatul Corpul Profesional al Universităţii (CPU) din Oradea a solicitat măsuri de protecţie socială. Senatul Universităţii şi Sindicatul CPU au analizat situaţia celor 45 de cadre didactice, preparatori şi asistenţi universitari”, a informat rectorul Universităţii din Oradea, Cornel Antal. Potrivit acestuia, din cele 45 de cadre didactice, de la FMF rămase fără normă didactică, un cadru didactic a plecat, şase sunt în concediu de maternitate şi nu vor fi disponibilizate, iar şase cadre didactice sunt cazuri sociale.

Cazuri sociale

„Din cele şase cazuri sociale, două sunt familii. Acestea predau la FMF. Senatul Universităţii a decis ca unul din soţi să rămână cu normă didactică până în 1 martie 2011, urmând ca după această dată să-şi găsească un alt loc de muncă, iar celălalt va rămâne un an universitar în activitate de cercetare. La fel se va întâmpla şi cu celelalte două cazuri sociale. Ele vor rămâne în activitate cu normă de cercetare”, a declarat rectorul Cornel Antal.

Rectorul a mai precizat că 32 de cadre didactice rămase, 29 de la FMF şi trei de la Arte Vizuale, au de ales între a-şi depune cererea de concediu fără salariu sau li se va desface contractul de muncă conform art. 65 din Codul Muncii. Cei care-şi depun cerere de concediu fără salariu pot rămâne titulari până în 1 iunie 2011. Astfel, profesorilor de la FMF nu le va fi afectată integrarea clinică în spitale.

„Cele 32 de cadre didactice trebuie să decidă până luni, 4 octombrie, dacă intră în CFS sau li se desface contractul de muncă. Scopul nostru a fost reducerea cheltuielilor. Din 1 iunie se vor întocmi statele de funcţii pentru anul universitar următor. De atunci, aceste cadre didactice nu vor mai figura în evidenţele noastre”, a mai spus Antal.

Crina Dobocan6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor