Conceptul EURITEH al staţiei de tratare mecano-biologică, etalon pentru Europa!

6Comentarii
Conceptul EURITEH al staţiei de tratare mecano-biologică, etalon pentru Europa!
Compania orădeană EURITEH va finaliza în luna iulie a anului curent o staţie ultra-modernă de tratare mecano-biologică a deşeurilor.

Înglobând tehnologia de ultimă generație cu profesionalismul specialiștilor EURITEH, proiectul realizat în beneficiul Consiliului Județean va fi un adevărat etalon pentru stațiile similare din Europa Centrală și de Est.

“Comisia Europeană a aprobat fazarea proiectului „Sistem de management integrat al deşeurilor solide”, ceea ce înseamnă că este asigurată sursa de finanţare din două perioade de programare, 2007-2013 respectiv 2014-2020.

Acest proiect este unul extrem de important, atât pentru Consiliul Judeţean Bihor ca şi beneficiar cât şi pentru întregul judeţ Bihor, deoarece va rezolva în integralitate gestionarea deşeurilor şi mai mult, va asigura suport în atingerea indicatorilor de mediu asumaţi de statul român la momentul aderării la Uniunea Europeană.
DSC_4754

Conceptul staţiei de tratare mecano-biologică de la Oradea, proiectată şi executată de către EURITEH, va fi un etalon atât în ceea ce privește lucrările similare de pe plan național cât și pentru cele din Europa de Est şi Europa Centrală.

EURITEH a executat până la această dată peste 70% din lucrări, la standardele înalte cu care ne-au obișnuit de la început.” ne-a declarat domnul Horia Carțiș, managerul de proiect.

Până la începutul lunii februarie, EURITEH a finalizat o mare parte a lucrărilor de construcții, inclusiv cele privind hala de maturare, hala de primire și pretratare, zona de compostare intensivă respectiv zona de maturare. De asemenea, EURITEH a livrat în șantier toate echipamentele și dotările din cadrul contractului, în valoare de aproximativ 14 milioane de lei.

“Am fost într-o continuă cursă contracronometru cu noi înșine, acest proiect reprezentând prioritatea noastră principală în anul ce-a trecut și rămâne prioritatea numărul unu și în anul curent. Muncind pentru Oradea, am muncit pentru noi și pentru copiii noștri. Sunt extrem de mulțumit de efortul susținut al întregii echipe EURITEH și sunt absolut convins că nu vom întâmpina nicio problemă până la final. Începând cu luna iulie, deșeurile orădene vor fi tratate la nivel european.” ne-a declarat Domnul Emilian Gherdan, administratorul companiei Euriteh.

Proiectul „Sistem de management integrat al deşeurilor solide în judeţul Bihor”, derulat de Consiliul Judeţean Bihor, are o valoare totală de 249 de milioane de lei, din care 199 de milioane de reprezintă finanţarea nerambursabilă din partea Uniunii Europene.

 

Advertorial!6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor