Concert caritabil pentru SMURD

2Comentarii
Concert caritabil pentru SMURD
ORADEA – Viorel Axinte organizează o seară muzicală de binefacere pentru salvatorii de vieţi.

După ce în această iarnă a urcat pe scena Teatrului de Stat din Oradea, în calitate de solist vocal al formaţiei de jazz conduse de Joe Balogh, Viorel Axinte – cunoscut în lumea muzicală locală sub numele de scenă Picky – s-a gândit să organizeze la rândul său un eveniment de acest gen, legat de această dată de cealaltă mare sărbătoare a lumii creştine, Învierea Domnului. „Am citit pe portalul Bihor Online un articol despre greutăţile cu care se confruntă Serviciul Mobil de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare (SMURD).

Din fericire pentru mine, personal nu am avut nevoie de serviciile lor, însă am auzit vorbindu-se de ei doar la superlativ. Drept pentru care, în calitatea mea de muzician, m-am gândit că pot să fac ceva pentru aceşti oameni extraordinari", spune Picky. De aceea, ideea concertului se împleteşte cu o acţiune de caritate la care sunt invitaţi să participe toţi orădenii cu posibilităţi financiare pentru a susţine înnoirea zestrei logistice a SMURD.

Apel la caritate

„Ne gândim că, fiind în perioada Sfintelor Sărbători, şi oamenii vor fi mai înclinaţi spre gesturi de caritate”, spune Viorel Axinte, care va urca pe scenă alături de trupa intitulată Picky & Friends. Tot cu acest prilej au acceptat să cânte şi băieţii de la Blackbeers, care au acceptat fără şovăire invitaţia organizatorilor.

„Este o iniţiativă deosebită. Nimeni nu a mai făcut aşa ceva până acum la Oradea. La 15 ani de la înfiinţarea SMURD, la Târgu Mureş, a mai cântat Iris, dar la noi este o premieră absolută”, declară, impresionat de gestul muzicienilor, coordonatorul SMURD local, dr. Hadrian Borcea. Tot cu acest prilej, în foaierul teatrului, voluntari vor distribui formulare prin care participanţii la spectacol vor putea dona 2% din impozitul pe venit către serviciul medical mobil.

Concertul, din care nu vor lipsi multe alte surprize plăcute, va avea loc luni, 9 aprilie, de la ora 19:30, iar intrarea va fi gratuită. Donaţiile se vor face în urnele instalate în foaierul Teatrului de Stat şi vor servi, indirect, la salvarea a sute de vieţi prin achiziţionarea de echipamente moderne, absolut necesare celor de la SMURD.

Valentin Buda2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor