Concert de caritate

Concert de caritate
Orădenii sunt invitaţi să petrecă impreuna o seară deosebita, în compania muzicii clasice.

Miercuri  seara, începând cu ora 19,00, la Filarmonica, Clubul Lions organizează un concert de caritate. Concertul va fi susţinut de două formaţii de muzică clasică ale Filarmonicii de Stat din Oradea : Quartetul „Intermezzo”, condus de Florin Avram şi Septetul „Antonio Cafe”,condus de Antonio Sekaci. Aflat la a de-a IV-a ediţie, Concertul de caritate organizat de Asociatia Lions Club ”22” Oradea, îi are ca scop strângerea de fonduri pentru copiii cu diabet. „Concertul rămâne principala modalitate de a atrage fondurile necesare organizarii « Taberei pentru copii năzdravani », o tabăra de vară cu un caracter aparte.

De aceasta tabară se bucură, gratuit, în fiecare vară, copiii afectati de diabet. Scopul taberei este să ajute copiii cu probleme de diabet să participe la o viaţă normală, din care nu lipsesc excursiile, sportul, petrecerile, şi diverse alte activităţi specifice vârstei lo”, spune preşedinta Clubului Lions, Olimpia Mintaş. Sub supravegherea atentă, medicală, de specialitate, copiii cu vârste între 8 si 14 ani beneficiază ,timp de 7 zile, de un management al diabetului într-o atmosferă relaxată, de vacanţă.

„În fiecare an, tabara primeste noi participanţi. Cei noi vin cu scepticismul, cu teama de nou, marcaţi de situatia lor specială (analiza glicemiei de câteva ori pe zi, injecţiile cu insulină, regim alimentar special), şi ne bucurăm să observăm cum, fiecare zi, îi aduce pe copii mai aproape unii de alţii, şi de medici, de asistente şi de organizatori. Copiii se bucură să înveţe şi să se joace împreună, să se cunoască şi să conştientizeze că nu sunt singuri cu boala lor, că sunt la fel ca ceilalţi copii, ca sunt acceptaţi de ceilalti, şi că în jurul lor sunt oameni cărora le pasă şi care vor să-i ajute. Iar la finalul taberei, la focul de tabară şi la carnaval ne bucurăm să vedem cum cei mai curajoşi ne întreabă dacă e posibil să mai vină într-o tabară, să mai fie împreună, să mai fie împreună cu noi !

Şi atunci, emoţionate, simţim că ceea ce facem are sens, şi ştim că trebuie să luptăm ca tabăra să poată fi organizată şi în anul următor”, spune Olimpia Mintaş.

V.B.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !