Concert de caritate la basilică

Cu ocazia Zilei internationale a vârstnicilor, 1 Octombrie, Basilica Romano-Catolica va gazdui de la ora 20:00 un concert de binefacere, a anuntat dr. Foldes Bela, presedintele Serviciului Maltez Oradea, la conferinta de presa sustinuta marti.

Orchestra si corul Filarmonicii de Stat, sub bagheta dirijorului belgian Herman Engels, vor interpreta compozitii baroc si romantice de A. Dvorak, V. Nees, A. De Boeck, F. Mendelsson – Bartholdy, C. Franck, S. Moniuszko si A. Vivaldi. Solisti vor fi Simona Boboia, Ana Rusu si Marian Boboia.

Taxa de intrare va fi 50.000 lei, iar auditoriul va putea face donatii pentru organizarea unei festivitati cu ocazia Craciunului, adresate vârstnicilor, respectiv o deplasare la Budapesta în perioada 7-8 octombrie.

Seara româneasca

La aceasta excursie vor participa 50 de pensionari, români si maghiari – în proportie de 50-50% – care s-au facut remarcati prin activitatea în folosul comunitatii. În 7 octombrie, de la ora 18:00, pensionarii vor fi oaspetii Centrului Cultural Român din capitala maghiara, urmând sa asiste la o seara culturala româneasca. A doua zi vor vizita Parlamentul Maghiar si, în drum catre casa, vor face un popas la castelul din Godollo.

La realizarea acestei actiuni contribuie cluburile Lions din Oradea, Belgia si Ungaria, a afirmat Ioan Ianceu, directorul cantinei sociale a Primariei, membru în organizatia de binefacere.

Concertul de binefacere se afla la cea de-a treia editie, contributia cluburilor Lions fiind mai consistenta decât la editiile precedente, a spus Ioan Ianceu.
La concertul de sâmbata, publicul va avea ocazia sa faca donatii si pentru victimele inundatiilor din septembrie.

Pengo Zoltan