Concert inedit de pian, în curtea spitalului

De Veronica Bursaşiu
Reactualizat la:
Concert inedit de pian, în curtea spitalului
Au dus muzica mai aproape de cei care aveau nevoie de ea să le aline suferinţele.

„Muzica ne face să ne simţim liberi, să visam, să călătorim şi chiar poate acţiona ca un tratament pentru tot felul de afecţiuni. Pentru pacienţii nostri, pentru întreg personalul Spitalului Orăşenesc Aleşd am organizat pe data de 01 august 2017, în curtea interioară a spitalului, un concert de muzică clasică.

A fost un eveniment special organizat cu sprijinul sponsorilor nostri, cărora le mulţumim pe această cale în special sponsorului principal Holcim România SA”, a spus managerul Spitalului Orăşenesc Florin Creţ.

alesd1

Prof. Lavinia Dragoș prof. de muzica la Liceul de Arte Oradea însoțită de câțiva elevi cu sprijinul Fundației Comunitare Oradea și a Holcim România au organizat un concert inedit în curtea spitalului din Aleşd la care au participat pacienți, cadre medicale și chiar persoane din afara spitalului. Holcim a fost reprezentat la eveniment chiar de directorul Ignacio Aroyo şi Iulia Anca . La Aleșd, pianiştii care concertează în cadrul Proiectului Pianul Speranţei au susţinut cel de-al nouălea concert din totalul de 16 pe care şi le-au propus. Din acordurile pianului au rezonat sunetele capodoperelor semnate de clasici: Beethoven, Bach, Mozart, Rahmaninov. Micuţii pianişti care au stârnit aplauzele publicului au fost: Faur Alexandru clasa a III-a, Diță Dragoș clasa a III-a, Mihnea Chișbora, clasa a VII-a și Dragoș Patrisia, clasa a II-a. Au cântat solo sau la 4 mâini.

Pianul Speranței s-a printre proiectele finanțate prin Bursa Talentelor, program de finanțare organizat de Fundația Comunitară Oradea. Proiectul propus de o echipă de la Liceul de Arte de ei a reușit să mobilizeze cea mai mare sumă în cadrul Galei de Responsabilitate Socială Corporativă. Sponsorii generoși au donat pentru Pianul Speranței 25.400 lei. Inițiatorii proiectului au reușit să depășească cu mult bugetul propus inițial, reușind astfel să planifice un număr mai mare de concerte. Din dorința de a deschide tuturor porțile muzicii clasice, chiar și celor care nu au acces la ea din diferite motive, inițiatorii și-au propus susținerea a 16 concerte de pian în afara sălilor de concert: în orfelinate, spitale, cămine de bătrâni și în închisoare.

alesd3

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !