Concert sub bagheta lui Octav Calleya

Concert sub bagheta lui Octav Calleya
Maestrul este fost discipol al ilustrului Sergiu Celibidache şi asistent al lui Franco Ferrara, unul din cei mai importanţi reperezentaţi ai şcolii româneşti de dirijat.

Joi, 27 septembrie 2012, orele 19.00 în Sala de concerte „Enescu-Bartók” a Filarmonicii are loc al doilea concert din această stagiune. „Oferim orădenilor o selecţie din repertoriul clasicismului vienez de apogeu şi al romantismului german timpuriu”, spune managerul Filarmonicii, Todor Albert.

Prima parte a concertului va cuprinde Uvertura Leonora nr. 3 (1806) şi Concertul nr. 3 pentru pian şi orchestră în do minor (1800), ambele semnate de ilustrul Ludwig van Beethoven, această din urmă compoziţie fiind una din cele mai frecvent interpretate din creaţia concertantă a maestrului vienez. Concertul nr. 3 de această dată va fi cântat de un pianist român de excepţie, Horia Mihail, un artist multilateral, cunoscut fiind nu numai pentru interpretările sale de o valoare unică – atât concertante, cât şi camerale sau solistice.

În cea de-a doua parte a concertului veţi putea asculta Simfonia a III-a „Scoţiana” (1842) de Felix Mendelssohn-Bartholdy , lucrare romantică de o rară frumuseţe, care a fost inspirată atât de farmecul sălbatic al peisajului, cât şi de istoria spaţiului scoţian, de care autorul aflat la vârsta de 20 de ani s-a îndrăgostit la prima vedere.

Dirijorul concertului este Octav Calleya, maestrul revenind din Spania după o lungă pauză să conducă orchestra noastră. A colaborat cu cei mai mari artişti interpreţi, de la New York la Berlin şi Paris, de la Rio de Janeiro prin Africa de Sud, până în Noua Zelandă şi Orientul Îndepărtat.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !