Concert vocal-instrumental de muzică sacră

De Raul Simea
Reactualizat la:
Concert vocal-instrumental de muzică sacră
Duminică, 22 mai, a avut loc a IV-a ediție a festivalului internațional „Vox Domini”, eveniment care a redat publicului un program vocal-instrumental de muzică sacră din creația compozitorilor A Stradella, A. Vivaldi, G. Ph. Telemann, J.S. Bach, G. Fr. Handel, I. J. Playel, L. van Beethoven, M. Durufle.

Concertul a fost organizat în grandioasa și liniștita încăpere a bisericii romano-catolice „Baratok” de către Prof. univ. Dr. Agneta Marcu (decan) și Conf.univ. Dr. Carmen Vasile (director de departament) alături de studenții participanți. Evenimentul a avut și două invitate speciale.

Vocea surprinzătoarei orădence Dana Babos a fermecat întregul auditoriu datorită culorii mai profunde a glasului său. Aceasta și-a terminat studiile superioare de canto la Universitatea de muzică din Viena și a participat la numeroase evenimente culturale și turnee în țări precum: Austria, Ungaria, Suedia și Germania. Momentan este profesoară de canto la Școala de muzică Johann Sebastian Bach din Viena și colaborează cu Corul Operei din Viena pentru proiecte internaționale.

Dana a fost acompaniată impecabil la orgă de organista, clavecinista și pianista Henriette Nagy. Născută în Arad, a urmat studiile superioare de orgă și clavecin la Universitatea de muzică din Viena. Pe lângă concertele din Europa, aceasta a participat și la evenimente culturale transmise în direct de radioteleviziunea austriacă ORF. Cele două invitate speciale au încântat publicul meloman cu trei momente artistice din repertoriul compozitorilor Alessandro Stradella – Pieta Signore, George Frideric Handel – Dank sei Dir, Herr și Maurice Durufle – Notre Pere.

Cele trei momente au fost „întrerupte” de studenți și masteranzi ai Universității Oradea, Facultatea de Arte coordonați de Profesorii universitari Romeo Rîmbu (ansambluri specifice), Agneta Marcu (muzică de cameră); Conferențiari univ.: Florina Mariș Hinsu (ansambluri specifice), Valentin Lazăr (dirijor cor); Lectori univ.: Lavinia Cherecheș (canto), Ariana Mircescu (flaut) și Asistent univ.: Andrada Ciupeiu (vioară).

Programul festivalului

A. Stradella (1639-1682), Pietà, Signore!
Dana Babos – mezosoprană
Henriette Nagy – orgă
1
A. Vivaldi (1678-1741), Gloria, Duet – Laudamus Te
Geréd Emőke – soprană
Mitrașca Rebecca – soprano
Varady Henrietta – pian
2
A. Vivaldi (1678-1741), Concertul pentru 2 viori, partea a II-a
Ramona Chiș – vioară
Filomena Giordano – vioară
Alexandra Dudaș – pian
3
G. Ph. Telemann (1681-1767), Fantasia No. 1
Samuel Olar – Pop – flaut

4
J.S. Bach (1685-1750), Allemanda și Double din Partita nr. 1 în si minor BWV 1002 pentru vioară solo
Giordano Filomena – vioară

5

J.S. Bach (1685-1750), Corrente din Partita nr. 1 în si minor, BWV 1002 pentru vioară solo
Mihali Daniel – vioară

6 (2)

 

G. Fr. Händel (1685-1759), Dank sei Dir, Herr
Dana Babos – mezosoprană
Henriette Nagy – orgă
DSC_3554
I. J. Playel (1757-1831), Six Petit duos, partea a II-a
Csordas Brigitta – vioară
Filomena Giordano – vioară
7
L. van Beethoven (1770-1827), Romanța în Fa major
Chiș Ramona – vioară
Toth Johanna – pian
8
M. Duruflé (1902-1986), Notre Père
Dana Babos – mezosoprană
Henriette Nagy – orgă

DSC_35530Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !