Concerte gospel in scolile si spitalele timisorene

De Delia S. Barbu
Ediţia a doua Gospel Fără Bariere are loc in perioada 16-17 februarie
Ediţia a doua Gospel Fără Bariere are loc in perioada 16-17 februarie
Asociaţia Culturală TGP organizează în 16-17 februarie ediţia a doua Gospel Fără Bariere. De această dată, vor avea loc ateliere muzicale în Satul de copii Rudolf Walter Timișoara și la Liceul Nikolaus Lenau.

Organizatorii o descriu drept „ o întâlnire muzicală dincolo de limite”. Conceptul acestui proiect este un week-end cu o singură zi de repetiţii şi trei concerte, dintre care primele două cu circuit închis, în locuri unde oamenii se află în situaţii de izolare, marginalizare, dificultate sau speciale, în care nu se pot deplasa la un spectacol. La ediţia de sâmbătă, 16 februarie, între orele 10 – 17.30, la Liceul Nikolaus Lenau va avea loc un atelier de muzică gospel, urmat de un prim concert în aceeaşi seară la Satul de Copii Rudolf Walther.

Duminică, 17 februarie, la prânz este programat un concert la Spitalul Judeţean Timişoara, iar proiectul se încheie cu un concert public cu intrare liberă la Colegiul de Artă “Ion Vidu” la ora 19.30. Participarea la atelier este liberă, nu se cere experienţă sau pregătire muzicală, nu se fac audiţii şi selecţii. “Nu căutăm talente, ci oameni entuziaşti şi curajoşi, între 15 şi 99 de ani”, ne-au precizat organizatorii.

Prezenţa este obligatorie la întregul program al celor două zile şi coriştii trebuie să se înscrie până la data de 10 februarie pe site-ul www.timisoaragospelproject.ro. Gospel Fără Bariere este “o întâlnire muzicală dincolo de limite” fiindcă duce muzica dincolo de spaţiile convenţionale de spectacol, trecând în acelaşi timp dincolo de barierele unor prejudecăţi, spun organizatorii. “Filosofia proiectului nostru este că toţi oamenii au nevoia şi dreptul de a se bucura de frumos, că muzica bucură sufletul oricui, oricând şi oriunde şi că muzica este o comunicare autentică între toţi oamenii.

Cântatul în cor este o comunicare de la inimă la inimă, iar bucuria împărtăşită de corişti şi public devine un mijloc de comuniune şi un prilej de a realiza egalitatea oamenilor, dincolo de rolurile şi limitele sociale care îi despart”, a explicat dirijorul Dominic Samuel Fritz, preşedintele Asociaţiei.

Proiectul “Gospel Fără Bariere” a fost lansat cu succes anul trecut în octombrie şi a atras aproape o sută de participanţi încă de la prima ediţie. Coriştii au cântat pentru oamenii fără adăpost şi pentru deţinuţii de la penitenciar şi au mai susţinut un concert la Palatul Baroc.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !