Concertul Shakira de la Budapesta

Concertul Shakira de la Budapesta
BUDAPESTA - La 4 ani a scris primele versuri, iar la 10 ani a compus primul cântec. Deşi este considerată a fi unul dintre cele mai mari staruri mondiale ale muzicii pop, urcă pe scenă desculţă (în semn de solidaritate cu cei pe care fundaţia sa, Descalzos, îi ajută să iasă din sărăcie).

Ceea ce nu o împiedică să danseze într-un mod în care îi face invidioşi şi pe mulţi profesionişti. În plus, vorbeşte fluent cinci limbi şi cântă la trei instrumente muzicale diferite.

Toate aceste detalii fac parte din portretul unei dintre cele mai populare vedete a acestui început de mileniu, libanezo-columbianca de 30 de ani Shakira. Pe orice scenă din lume ar urca, prezenţa ei este, cu siguranţă un eveniment şi nu a făcut excepţie de la această regulă nici concertul ei de la acest început de săptămână de la Budapesta.

Peste 16.000 de spectatori s-a adunat, luni seara, în imensa Sală a Sporturilor „Papp Laszlo” din capitala Ungariei pentru a o vedea pe diva sud-americană în unul dintre ultimele concerte din turneul Oral Fixation, care promovează albumul cu acelaşi nume.

 

În burta OZN-ului

Doar cele nouă tiruri care transportă echipamentele de turneu al Shakirei (bineînţeles, purtând imaginea) şi bannerele imense ale SEAT anunţau cu două ore înainte de reprezentaţie ce avea să urmeze.

Ungurii, mult mai obişnuiţi cu asemenea evenimente, au adoptat tactica britanică de la meciurile de fotbal şi apar la concert cu numai cinci minute înainte de ora anunţată.

Asta în cazul celor cu dare de mână, pentru că dacă e vorba despre fanii Shakirei, care au ales locuri în picioare, la jumătate de preţ, (45 de euro, faţă de 80 de euro, cele cu loc) aceştia şi-au ocupat poziţii strategice, în imediata vecinătate a scenei cu apraope trei ore înainte de începerea concertului.

Privită din exterior, Papp Laszlo Sportarena seamănă cu o navă spaţială extraterestră. Reconstruită pe locul vechii săli, mistuită de un incendiu, arena care poartă numele triplului campion olimpic la box reprezintă acum cam ceea ce ar fi Camp Nou între stadioanele de fotbal.

Cu peste 10.000 de locuri pe scaune şi utilităţi dintre cele de ultimă generaţie, polivalenta budapestană este una dintre minunile arhitectonice ale capitalei maghiare.

 

Departe de MTV

La un sfert de ceas după ora locală 20, ora anunţată a concertului, pe scenă a urcat DJ Cut Chemist, din SUA, cel ales să încălzească publicul pentru adevăratul concert. Timp de 30 de minute acesta a făcut o călătorie muzicală în jurul Pământului, trecând prin ritmurile tuturor continentelor, s-a jucat cu platanele şi a mixat voci ale spectatorilor din public.

La mai bine de 40 de minute de la plecarea lui, pe scenă a urcat, în fine şi Shakira. După cum anunţa impresarul ei după concert, aceasta a avut probleme serioase cu coloana, şi a putut urca pe scenă numai cu ajutorul unor injecţii administrate de un medic specialist din Budapesta. Cert este că acest lucru nu s-a putut observa nicio clipă.

Timp de o oră şi jumătate cât a ţinut reprezentaţia, Shakira nu a lăsat să se înţeleagă că s-ar fi gândit vreun moment să amâne concertul. Mai mult, pe lângă faptul că a cântat toate şlagărele ei, a intrat în mijlocul publicului şi a comunicat în permanenţă cu sala, columbianca a fost protagonista a trei momente coregrafice, unul de jazz-balet şi două de dansuri orientale.

Momentul culminant al unui concert care nu a semănat deloc cu ceea ce vedem în videoclipurile tv – ci a adus mai mult a concert rock – l-au reprezentat piesele „Underneath your clothes” şi piesa de final, „Hips don’t lie”, poate cele mai cunoscute publicului maghiar consumator de MTV.

Valentin Buda0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !