Concurenţă aprigă pentru al doilea post la Parchetul Curţii

1Comentariu
Concurenţă aprigă pentru al doilea post la Parchetul Curţii
ORADEA – Procurorul Aurel Mascaş a depus o contestaţie privind notarea la examenul privind managementul, comunicarea şi resursele umane , desfăşurat duminică, 10 iunie, la Institutul Naţional de MagistraturăContestaţie

Din Bucureşti. Comisia de examinare a Consiliului Superior Magistraturii a respins însă ca nefondată contestaţia.

A doua poziţie din Parchetul Curţii de Apel Oradea e vizată de procurori cu experienţă în conducere. Aurel Mascaş a mai ocupat postul pentru care concurează acum, şi anume cel de procuror general adjunct al Parchetului Curţii de Apel (PCA) Oradea. Iar Radu Bodea a mai fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, funcţie din care a fost schimbat în 1998, an în care a supervizat o descindere în biroul unui procuror orădean bănuit de o relaţie extraconjugală. De atunci, procurorul Radu Bodea s-a axat pe cariera profesorală, ajungând conferenţiar universitar doctor şi publicând o serie de lucrări pe teme juridice.

De cealaltă parte, Aurel Mascaş a avut de trecut „hopuri” profesionale precum instrumentarea dosarului „Benzină pentru avion” în care era vizat Mircea Pocşe, partenerul de afaceri al lui Adrian Tărău, fiul fostului prefect.

Ambii candidaţi au trecut cu brio de primele probe ale examenului ce se derulează la Institutul Naţional al Magistraturii. Astfel, cu experienţa acumulată în anul 2005, când a fost contracandidatul lui Valentin Mirişan la postul de procuror general al PCA Oradea, Aurel Mascaş a trecut cu bine acum de atipicul test psihologic.

„Am avut de răspuns în trei ore la şase chestionare cu opt sute de întrebări, cu multiple răspunsuri, din diverse domenii, între care şi algebră şi contabilitate. De pildă, ce îmi place mai mult, să organizez o petrecere sau să repar maşina, să cânt la pian sau să construiesc ceva la casă, să urc scara obişnuit sau să mai sar câte o treaptă-două?”, explica Aurel Mascaş presei bihorene ineditul probei psihologice din 2005.

 

Cu experienţă la conducere

La proba de exercitare a atribuţiilor specifice funcţiei de conducere, susţinută pe 28 mai, candidaţii bihoreni au luat unele din cele mai mari note din ţară, Radu Bodea 9,19 iar Aurel Mascaş 9,43.

Ieri, cei doi au avut de trecut ultima probă scrisă, legată de managementul resurselor umane. În acest sens reamintim că PCA Oradea coordonează şi activitatea procurorilor de pe lângă tribunalele Bihor şi Satu Mare, precum şi a parchetelor locale din Beiuş, Marghita, Salonta, Aleşd, Carei şi Negreşti-Oaş.

Cristian Horgos1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor