Concurenţă pe piaţa vinurilor

Concurenţă pe piaţa vinurilor
BUCUREŞTI – Gala Vinului Românesc se va desfăşura la Bucureşti, în data de 10 noiembrie. O dată cu decernarea Premiilor Industriei Vinului Românesc vor fi distinse companiile care s-au evidenţiat în acest an, atât prin atragerea aprecierii specialiştilor, cât şi prin vânzări.

Gala Vinului Românesc a ajuns la ediţia cu numărul patru, fiind organizată de Patronatul Naţional al Viei şi Vinului (PNVV).
Ovidiu Gheorghe, directorul general al PNVV, crede că producătorii autohtoni de vin trebuie să se pregătească pentru concurenţa dură a vinurilor de import, provenite din Uniunea Europeană. „Eliminarea taxelor vamale, începând cu 1 ianuarie 2007, la importurile provenite din UE ar putea avea ca efect creşterea semnificativă a importurilor de vinuri, tendinţă remarcată încă din acest an”, spune Ovidiu Gheorghe.

Creşterea importurilor a contribuit şi la majorarea consumului intern, estimările privind valoarea pieţei în acest an ridicându-se la circa 450 milioane de euro, ne-au comunicat cei de la PNVV. „Calitatea vinului şi rolul marketing-ului vor fi decisive pentru a face faţă concurenţei”, opinează directorul general al PNVV.

Dulce-i vinul românesc
Dincolo de estimările producătorilor autohtoni, majoritatea magazinelor alimentare comercializează în special vinuri produse în România. „Nu avem decât vinuri româneşti. Nu ne aprovizionăm cu vinuri din UE, pentru că nu există cerere”, a spus ieri A.P., administratorul unui magazin din cartierul Rogerius. Preţurile la un litru de vin autohton oscilează între 6 şi 20 de lei, în funcţie de producător şi de spaţiul comercial în care este supus vânzării.

În ceea ce priveşte gusturile orădeanului de rând, sunt preferate vinurile tradiţionale româneşti. „Am avut ocazia să gust un Chianti original şi nu am fost impresionat. Voi cumpăra în continuare vin produs în România”, a spus Gheorghe Paşca, clientul unui supermarket din Oradea.

Claudia Curta0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase