Concurenţă pentru bone

Concurenţă pentru bone
Bonele au un concurent puternic. Se numeşte “After school” şi este un program făcut să-i ajute pe părinţii care nu au vreme să se ocupe de copiii lor în timpul zilei

După ce termină orele la şcoală, micuţii sunt preluaţi de personalul acestor instituţii speciale şi, până la venirea părinţilor de la slujbă, se ocupă de ei. La cerere, la finalul zilei angajaţii îi pot duce pe cei mici acasă.

Generaţii întregi de copii au crescut cu cheia de gât, în faţa blocului sau în grija bunicilor, dar în prezent lucrurile s-au schimbat. La modă sunt şcolile speciale care se ocupă de cei mici cât timp părinţii sunt la serviciu: îi iau cu microbuzul de la scoală, le oferă un prânz cald şi îi ajută la teme.

“În sălile de clasă sunt învăţători activi, nu pensionari sau suplinitori, pentru a fi la zi cu toate noţiunile şi cu tot ce se foloseşte în şcoli”, spune Ovidiu Filipescu, director la Philip After School.

În afară de temele de la şcoală, copiii fac şi cursuri suplimentare, ceea ce îi determină pe tot mai mulţi părinţi să opteze pentru astfel de servicii, în detrimentul bonelor.

Programul se adresează elevilor din ciclul primar, dar sunt şi excepţii.
“Activitatea este organizată pe clase. Fiecare profesor are un număr între 6-10 copii şi se ocupă de supravegherea lor şi de organizarea pauzelor”, explică Daniela Popa, director la Inna After School.

Tarifele practicate de aceste centre, care oferă programe speciale elevilor după terminarea orelor la şcoală, variază între 500 şi 1000 de lei pe lună, în funcţie de facilităţile pentru care s-a optat.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase