Concurenţă pentru spaţii

Concurenţă pentru spaţii
ORADEA – 45 de operatori economici au ridicat documentaţia pentru a participa la licitaţia organizată de Regia Autonomă de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) Oradea, pentru închirierea celor opt spaţii comerciale din Piaţa Rogerius.

„Este o licitaţie deschisă, la care poate participa orice persoană autorizată sau societate comercială”, a specificat ieri Ioan Hirţe, director RAPAS. Costul documentaţiei de atribuire este de 100 lei, garanţia de participare ridicându-se la 2.100 lei. Preţul de pornire este de 1.050 lei pentru chiria  lunară, durata contractului de închiriere fiind de cinci ani. Întrebat dacă a fost contactat de firmele care vor licita, pentru informaţii sau intervenţii, directorul RAPAS a răspuns ferm. „Nu pot să fac favoruri, nici să dau indicaţii. Probabil că nici nu îi cunosc pe cei care au ridicat documentaţia”, a spus Ioan Hirţe.

 

 

 

Concurenţă

Plicurile vor fi deschise pe data de 24 ianuarie, la ora 12:00. Criteriile de calificare vor ţine de situaţia personală a operatorului economic, dar şi de capacitatea economică şi financiară (cifra de afaceri), şi capacitatea tehnică (experienţa similară) a acestuia. Criteriul utilizat pentru realizarea contractului va fi „preţul cel mai mare”. Deşi directorul RAPAS nu ne-a spus prea multe despre firmele care vor licita, în afara faptului că au ca domeniu de activitate alimentaţia publică, din surse neoficiale am aflat că este vorba despre importante brutării şi fast-food-uri, gata să ofere chirii dintre cele mai ridicate pentru a obţine spaţiile respective. „Având în vedere că preţul de pornire este de 300 euro, ne putem doar închipui care va fi de fapt chiria lunară. Sincer, nu cred că am o şansă reală în faţa acelor firme care, pe lângă bani, au şi foarte multe relaţii”, ne-a mărturisit administratorul unei firme care susţine că şi-a ridicat documentaţia pentru a participa la licitaţie.

Claudia Curta

 

Taguri:


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !