Concurs: “Şcoală Europeană”

Concurs: “Şcoală Europeană”
BUCUREŞTI – Ministerul Educaţiei organizează un concurs pentru acordarea certificatului de “Şcoală Europeană”. La competiţie pot participa toate unităţile de învăţământ preuniversitar care au fost sau sunt implicate în activităţi sau proiecte de cooperare europeană.

Concursul este organizat pentru a sprijini eforturile României de integrare în Uniunea Europeană, conform datelor furnizate de pagina electronică a MEdC.

Competiţia “Şcoală Europeană” este deschisă şcolilor care au fost sau sunt implicate în activităţi sau proiecte de cooperare europeană, iar aceste activităţi pot fi legate de instituţie, în ansamblu, fie personalul didactic sau elevii, individual sau în echipe.

Odată obţinut, certificatul este valabil pentru o perioadă de trei ani, după care şcoala trebuie să concureze din nou pentru a-l obţine.
În ceea ce priveşte procedurile de selecţie, vor fi evaluate integrarea activităţilor de cooperare europeană în programul curent al şcolii, varietatea grupelor de vârstă ale elevilor implicaţi în activităţi, asigurarea egalităţii de şanse şi varietatea disciplinelor de studiu implicate.

De asemenea, activităţile de cooperare europeană, cum ar fi programele instituţionale şi parteneriatele bilaterale, trebuie să fie constante şi de lungă durată. Şcolile trebuie să dovedească că au o bună strategie de implementare şi evaluare, dar şi de valorizare a informaţiilor şi cerinţelor UE.
Profesorii trebuie să prezinte, cu argumente, dimensiunea europeană în cultura organizaţională a şcolii.

Şcolile trebuie să îşi depună candidatura până la 1 martie, iar dosarul trebuie să conţină formularul de candidatură completat, un portofoliu ilustrativ precum şi avizul inspectorului pentru gestionarea programelor comunitare şi problematicii de integrare europeană. Evaluările se vor face în perioada martie-aprilie, iar în mai şcolile vor fi premiate.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !