Concurs de caricaturi cu VIP-uri

Concurs de caricaturi cu VIP-uri
Primarul Petru Filip, prefectul Ilie Bolojan, Kiss Alexandru, presedintele Consiliului Judetean, si fostul rector Teodor Maghiar au fost doar câtiva dintre „eroii” desenati de peste 20 de tineri si copii, în cadrul concursului de caricaturi ale persoanelor publice „În alb si negru”, desfasurat duminica în Parcul Nicolae Balcescu.  Toamna oradeana 16.10.2005 II Toamna oradeana 16.10.2005 III Toamna oradeana 16.10.2005 IV Toamna oradeana 16.10.2005 V Toamna oradeana 16.10.2005 VI Toamna oradeana 16.10.2005 VII

Premiul cel mare a fost un aparat de fotografiat, oferit de Jurnal bihorean. Horea Salagean, student în anul I la Facultatea de Arte Vizuale, este norocosul care a intrat în posesia aparatului. Câstigatorul a realizat o caricatura reprezentându-l pe Kiss Alexandru.

Preferatul concursului


Concursul, desfasurat în cadrul „Zilelor tineretii”, s-a desfasurat pe trei sectiuni: profesionisti, persoane cu dizabilitati si public. Astfel, fiecare participant a primit o coala alba si un creion. În fata lor au fost asezate portretele celor mai importante personalitati publice din Oradea, între care primarul Petru Filip, viceprimarii Biro Rozalia si Mihai Groza, prefectul Ilie Bolojan, fostul rector al Universitatii Oradea, Teodor Maghiar, presedintele Consiliului Judetean, Alexandru Kiss, liderul PSD, Mihai Bar.

Preferatul concurentilor a fost Petru Filip, cei mai multi dintre participanti alegându-l pe el ca si model. Candidatii au uitat de emotii si de frig, descurcându-se foarte bine. „Sunt foarte reusite lucrarile copiilor. Oricum ar fi, trebuie sa le dam o sansa tuturor”, a spus caricaturistul Viorel Chiricuta.


Concurs de gatit


Dupa concursul de caricaturi a urmat concursul „Sa gatim bine si sa mâncam sanatos”, la care au participat elevi de la Colegiul Economic „Partenie Cosma”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul”, Grupul Scolar „Andrei Saguna” si Scoala de Arte si Meserii „Ioan Bocociu”. Fiecare unitate de învatamânt a fost reprezentata de câte un echipaj format din trei „bucatari”. Acestia s-au întrecut în preparatul salatelor.


Weekend-ul concursurilor


„Zilele tineretii” au debutat sâmbata, cu plantare de copaci. A urmat apoi un concurs inedit de coafura si machiaj, la care au participat elevi de la Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” si de la Grupul Scolar „Andrei Saguna”. Timp de o ora, locul din fata scenei a devenit un adevarat salon atât pentru femei, cât si pentru barbati. A urmat apoi un spectacol karaoke si discoteca în aer liber, la care au participat toti iubitorii de muzica si distractie.

Manifestarile au fost organizate în cadrul serbarilor Toamnei oradene, de catre Primaria Municipiului Oradea în colaborare cu Casa de Cultura a Municipiului Oradea, Inspectoratul Scolar Judetean Bihor si Centrul Unic de Voluntariat Comunitar Oradea.

Ioana Iuhas