Concurs de creaţie literară pentru elevi

De Crina Dobocan
Reactualizat la:
Concurs de creaţie literară pentru elevi
Elevii de liceu din Bihor au şansa de a participa, în perioada octombrie – noiembrie, la Festivalul-concurs de creaţie literară „Străbunii”, dedicat Centenarului Marii Uniri.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Culturală „Pro Lirica” Oradea, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor prin Direcţia Social Comunitară Bihor, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Bihor, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor şi Biblioteca Judeţeană „Gheorghe Şincai” Oradea.

Concursul de creaţie literară „Străbunii” se adresează tuturor elevilor de liceu din judeţul Bihor, pe două niveluri de vârstă: elevi de clasele a IX-a şi a X-a, respectiv elevi de clasele a XI-a şi a XII-a.

În căutare de talente

Principalul scop îl constituie susţinerea şi dezvoltarea pasiunii pentru creaţia literară şi eseistică, respectiv cultivarea aptitudinilor elevilor de a crea texte literare şi texte eseistice.

„Tema acestui concurs o reprezintă sărbătoarea Centenarului Marii Uniri, care include promovarea ideii de unitate, a valorilor istorice, culturale, morale şi spirituale ale poporului român în context european”, a arătat Mihaela Dindelegan, preşedintele Asociaţiei „Pro Lirica”.

Pentru fiecare nivel de vârstă, concursul este organizat pe două secţiuni: poezie (cu rimă sau în vers alb) și eseu (maximum 2 pagini). Fiecare participant se poate înscrie cu cel mult trei poezii şi un eseu, cu sau fără profesor coordonator.

Organizatorii acceptă creaţii literare care în cursul anului au mai participat la concursuri similare.
Conform regulamentului, în colţul din dreapta-sus al paginii se vor trece următoarele date: numele şi prenumele elevului; clasa, liceul; numărul de telefon al elevului/părintelui; numele cadrului didactic îndrumător. Nu se percepe taxă de participare.

Textele se vor redacta în World 97-2003, Times New Roman 12, la un rând, cu diacritice. Creaţiile se pot trimite până în data de 15 noiembrie 2018, pe adresa: proliricaoradea@gmail.com, sau mihaeladindelegan@yahoo.com.

Festivitatea de premiere se va desfăşura în cadrul unei Gale, care va avea loc în perioada 19 – 23 noiembrie 2018, prilej cu care tinerii premiaţi vor putea să-şi prezinte creaţiile literare pe scenă, în timpul spectacolului cultural dedicat Centenarului.

Pentru fiecare secţiune şi categorie de vârstă se vor acorda premii, diplome şi medalii. Lucrările premiate vor fi publicate într-o plachetă, pe cheltuiala organizatorilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !