Concurs de dans la Ghibu

ORADEA – 12 echipe reprezentând nouă şcoli generale din Oradea s-au întrecut vineri într-un concurs de dans organizat de Liceul „Onisifor Ghibu”, gazdă a evenimentului.

Concursul s-a încadrat în proiectul „Lumea dansului”, realizat de trei cadre didactice ale liceului – Călin Perţe, director responsabil cu munca educativă şi profesoarele Daniela Marinău şi Camelia Timofte – în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor.

 

„Noi considerăm că dansul este o bună formă de educare, relaxare, modelare fizică, o alternativă la activitatea de întreţinere fizică şi o bună modalitate de a-ţi petrece timpul liber într-un cadru organizat”, a precizat Camelia Timofte, responsabilă de proiect.

„Ceea ce urmărim, de fapt, este ca aceşti elevi să se distreze alături de colegi de la alte şcoli”, a adaugat profesoara. Printre obiectivele proiectului se numără şi dezvoltarea armonioasă prin educaţie fizică, educaţie igienico-sanitară şi practicarea sportului de masă, favorizarea socializării sau cultivarea spiritului de disciplină şi de fair-play, precum şi eliminarea violenţei din sport. Sprijinul financiar necesar organizării a venit din partea unor sponsori, din partea părinţilor şi din vânzarea biletelor.

 

Fiecare echipă şi-a regăsit susţinătorii în public, sala festivă a liceului fiind plină. Echipele au evoluat pe rând, prestanţa fiecăreia fiind aplaudată de cei din sală şi notată meticulos de juriu.

Acesta a fost format din opt persoane, reprezentanţi ai catedrei de sport a Universităţii Oradea şi ai şcolilor înscrise în concurs. La final, echipa „Sweet Melody”, de la Şcoala „George Coşbuc” s-a dovedit a fi câştigătoare, urmată pe locul al doilea de echipa Liceului „Lucian Blaga”. Locul al treilea a fost împărţit de echipele „Red Spots” de la Şcoala „Oltea Doamna” şi de „Red Angels”, de la Liceul „Onisifor Ghibu”. Toţi participanţii au primit diplome şi premii, primele trei echipe fiind recompensate şi cu trofee.

Monica Mateiu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase