Concurs de documentare TV pentru televiziunile locale

Concurs de documentare TV pentru televiziunile locale
DEVA – Televiziunile locale hunedorene pot participa la o competiţie organizată la nivel naţional de Fundaţia Soros România, în parteneriat cu Centrul pentru Jurnalism Independent Bucureşti şi Asociaţia culturală SIMFEST pentru promovarea creatorilor din media şi artele vizuale.

Competiţia ”Mediul în media”, cu premii totale de peste 7000 de dolari, se adresează exclusiv televiziunilor locale din România şi va avea următoarele componente: concurs de scenarii TV, training pentru 10 echipe de televiziune, producţia documentarelor şi anunţarea câştigătorilor. Pentru concursul de scenarii TV, televiziunile locale din România trebuie să trimită, pe adresa Fundaţiei Soros România, proiectele unor documentare TV care să acopere una sau mai multe dintre următoarele teme: apă, aer, sol, poluare sonoră, substanţe chimice, mediul şi sănătatea, deşeurile, resursele naturale, pădurile.


Propunerile vor fi trimise pe adresa: mrus@soros.ro ( Mirela Rus, manager de comunicare, Fundaţia Soros România). Data limita de primire a proiectelor este 14 martie 2008. Proiectele pot avea şi forma unor scenarii şi vor conţine, printre altele, tema abordată, subiectul documentarului, modul de abordare, personalităţi care urmează să fie intervievate etc. Se va avea în vedere că durata documentarului trebuie să fie de 20-30 minute, iar problema de mediu analizată trebuie urmărită de la cauză la efect şi, în cele din urmă, la posibile soluţii. Posturile de televiziune care se înscriu în concurs trebuie să se angajeze, în scris, să producă şi să difuzeze, în perioada aprilie – iulie 2008, documentarele ale căror scenarii vor fi desemnate câştigătoare în prima fază a competiţiei. Din numărul total de scenarii primite vor fi selectate 10, iar autorii acestora vor intra în faza următoare a competiţiei. Autorii (jurnalist şi cameraman) celor mai interesante 10 scenarii vor beneficia de o sesiune de training cu tema ”Producţia de documentar TV” în perioada 28-30 martie 2008, la Bucureşti.


În perioada aprilie – iulie 2008, cele 10 echipe de televiziune participante la trainingul din martie vor realiza efectiv documentarele ale căror scenarii au fost înscrise în competiţie, beneficiind în acest interval de timp de mentorat din partea trainerilor. Pentru a intra în faza finală a competiţiei, este obligatoriu ca documentarele să fi fost difuzate de posturile de televiziune producătoare înainte de data de 1 august 2008. Fiecare post de televiziune va trimite, până pe 12 august, documentarele produse, pe suport CD, pe adresa Fundaţiei Soros.cu menţiunea ”pentru competiţia Mediul în media”.


Un juriu format din reprezentanţi ai Fundaţiei Soros România, ai Centrului pentru Jurnalism Independent, Festivalului Televiziunilor Locale şi al Producătorilor Independenţi şi experţi pe probleme de mediu va decide care dintre cele 10 documentare este cel mai bine realizat. Documentarul câştigător va fi anunţat în cadrul Festivalului Televiziunilor Locale SIMFEST, la Târgu-Mureş, în perioada 29-31 august 2008. Televiziunea locală care a produs şi difuzat documentarul câştigător va primi un premiu de 5.000 de dolari din partea Fundaţiei Soros România, iar echipa de televiziune care a realizat documentarul va primi un premiu de 2.000 dolari din partea Fundaţiei Soros România şi un premiu special oferit de organizatorii SIMFEST.

Sanda Bocaniciu0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !