Concurs de încondeiat ouă

De Crina Dobocan
Concursul, la a V-a ediție
Concursul, la a V-a ediție
Până pe 25 martie, elevii dornici de o nouă competiție se pot înscrie la concursul național pentru școlari și preșcolari „Încondeiașul’’.

Competiția a ajuns la a V-a ediție și se va desfășura la Secția pentru copii și tineret a Bibliotecii Județene „Gheorghe Sincai’”, fiind totodată inclus în Calendarul Activităților Educative/2012. Competiția se derulează în parteneriat cu Asociaţia „Kids Heaven’’ din Iaşi.

„Concursul se desfăşoară sub conceptul «Participă şi ajută», urmărind sensibilizarea copiilor prin implicarea lor în acţiuni caritabile”, a spus Mariana Barna, de la serviciul Comunicarea colecțiilor, cea care coordonează activitățile competiției.

Participanţii vor avea de încondeiat ouă de lemn, acestea fiind puse la dispoziţie de către organizatori, cu materiale informative privind semnificaţia elementelor decorative şi a sărbătorilor pascale, cu modele de ouă încondeiate tradiţional. Încondeierea se poate realiza prin diferite tehnici, utilizând diverse instrumente de lucru.

Înscrieri

Perioada de înscriere a început în 6 martie și se va încheia pe 25 martie. Înscrierile se pot face la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene „Gheorghe Şincai’’ Oradea din str. Armatei Române, nr. 1/A. Premierea participanţilor la concurs va avea loc în 8 aprilie 2015, de la ora 10. Potrivit organizatorilor, încondeierea se poate desfăşura la clasă sau acasă, evaluarea şi premierea se va realiza la bibliotecă. Taxa de participare la concurs este de 10 ron/copil participant. Organizatorii susțin că toţi copiii vor primi premii, revista „Încondeiaşul’” şi diplome, în timp ce cadrele didactice implicate vor avea diplome şi adeverinţe de evaluatori.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !