Concurs de îndemânare pe bicicletă

De Crina Dobocan
Concurs de îndemânare pe bicicletă
Competiția, ajunsă la a IX-a ediție, se va desfășura în Parcul 1 Decembrie din Oradea.

Ministerul Educației Naționale, în parteneriat cu MAI – IGPR, Federația Română ,,Sportul pentru toți’’, Eurosport DHS SA, Crucea Roșie Română, Primăriile locale, C.S. DHS Silver Fox Deva și Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din țară, organizează a IX-a ediție a Concursului Național de Îndemânare pe Bicicletă ,,Cupa DHS 2018’’.

La Oradea, etapa județeană a concursului va avea loc în data de 16 mai, începând cu ora 14:00, în Parcul 1 Decembrie, și este organizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Concursul are ca scop promovarea unui mod de viaţă sănătos, prin mişcare, dar şi prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor, prin însuşirea corectă a regulilor de circulaţie şi respectarea acestora. Pe de altă parte, se doreşte verificarea gradului de pregătire a elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ.

Concursul va avea două probe: una teoretică (axată pe cunoaşterea regulilor de circulaţie, istoria bicicletei, modele de biciclete DHS – chestionar tip grilă) şi una practică (parcurgerea unui traseu cu bicicleta în poligon).

La concurs se pot înscrie elevi din clasele V-VIII, împărțiți în echipe. Fiecare echipă va fi alcătuită din patru membri (obligatoriu doi băieți și două fete, un băiat și o fată din clasele a V-a și a VI-a și un băiat și o fată din clasele VII-VIII).

Participarea la cele două probe ale concursului este obligatorie pentru toți membrii echipei. Echipa va fi însoțită de un profesor. Pentru stabilirea clasamentului final, se vor lua în calcul rezultatele obținute de toți membrii echipei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !