Concurs după gratii de 1 Decembrie

Concurs după gratii de 1 Decembrie
Clubul Penitenciarului Oradea a găzduit vinerimai multe manifestări în prag 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

Astfel, 18 persoane private de libertate au participat la concursul tematic „Făurirea României Mari”, în care au trebuit să răspundă la un număr de 10 întrebări legate de desăvârşirea marii uniri.  Cei mai merituoşi dintre participanţi au fost premiaţi, acordându-li-se diplome.

Apoi, în faţa unei audienţe formată din 70 de persoane private de libertate, d-l Moisa Gabriel (foto) – muzeograf în cadrul secţiei de istorie a Muzeului Ţării Crişurilor din Oradea, a susţinut o prelegere despre modalităţile de derulare a evenimentelor istorice care au culminat cu realizarea Unirii de la 1 Decembrie 1918.

„În încheierea manifestărilor, un grup de 8 persoane de libertate, au prezentat un montaj literar artistic care a cuprins mai multe cântece şi poezii dedicate sărbătorii naţionale. Acest gen de activităţi urmăresc cooptarea populaţiei carcerale la evenimentele cotidiene în vederea menţinerii unei legături optime cu comunitatea în care se vor reîntoarce la un moment dat.”, mai informează directorul Ioan Ilea şi purtătorul de cuvânt al penitenciarului, Gabriel Ţica (ambii în foto)

 

Critian Horgos0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !