Concurs interactiv de educație forestieră

De Simona Drimbău
Concurs interactiv de educație forestieră
Elevii bihoreni sunt invitați să participe la Concursul Internațional „Tineri în pădurile Europei”.

Startul ediției din 2019 a celui mai important concurs interactiv de educație forestieră din Europa, „Tineri în pădurile Europei”, organizat în România sub patronajul Regiei Naționale a Pădurilor, a fost dat săptămâna aceasta, bihorenii fiind invitați să concureze pentru a ajunge la etapa europeană, care se va desfășura în Cehia. Înscrierea pentru etapa județeană se face prin intermediul Palatului Copiilor de pe raza județului.

„Obiectivul principal al concursului constă în conștientizarea și educarea tinerei generații asupra patrimoniului natural european, conservarea biodiversității și gestionarea durabilă a pădurilor”, a precizat Adrian Jurcău, directorul Direcţiei Silvice Bihor.

Printre ţările implicate în concurs se numără Austria, Cehia, Estonia, Germania, Grecia, Ungaria, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, Ucraina. Concursul se desfășoară în trei etape – județeană, națională și europeană (la care participa echipa câștigătoare la etapa națională).

Participanţi

Tineri în pădurile Europei se adresează elevilor de liceu care la începutul anului școlar respectiv au vârste cuprinse între 14 și 19 ani. La concurs se pot înscrie echipaje formate din trei elevi și un profesor coordonator. Condiția obligatorie de participare la concurs este cunoașterea limbii engleze la nivel mediu. La nivel național, concursul va cuprinde trei etape. Etapa I, pe județ perioada de înscriere a participanților 1-12 aprilie 2019, iar organizarea propriu-zisă a concursului va avea loc în perioada 15-21 aprilie 2019 (coordonată de Palatul Copiilor în colaborare cu Direcțiile Silvice). Această etapă constă în rezolvarea de către elevi a unui test de 50 de întrebări tip grilă, într-un interval de timp de maxim 2,5 ore.

Etapa II – preselecția națională, în data de 11 mai – constă în elaborarea unui eseu pe teme forestiere. Această etapă se va desfășura la sediul Direcției Silvice. În urma evaluării vor fi selectate 15 echipe ce vor participa la etapa națională.

Cea de a treia etapă, se va desfăşura în perioada 10-13 iulie 2019 (coordonata de reprezentanții Romsilva, ai Ministerului Educației și Cercetării și ai Asociației pentru Dezvoltare Comunitară Durabilă ALUTUS) – va consta în participarea elevilor în cadrul a doua probe: test grilă – echipele de elevi vor rezolva un set de 30 de întrebări, într-un interval de maxim o oră, și proba practica formată din sarcini precum recunoaștere specii de arbori și arbuști, vânătoare de comori și alte activități practice în teren. Ocupanții locurilor 1, 2 si 3 la etapa națională primesc premii din partea RNP-Romsilva.

Echipa câștigătoare la faza națională împreună cu profesorul coordonator, va reprezenta România la etapa europeană a concursului, în Cehia.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !